Politică

Doamnele din PDL fac sfat mare la Lepsa

Silvia Vrînceanu Nichita
3 iul 2010 1264 vizualizări
Intilnirea este dedicata incurajarii spiritului antreprenorial al femeilor

In jur de 80 de sefe democrat-liberale din toata tara se vor afla la finalul acestei saptamini la Lepsa, unde este programata sedinta Colegiului Director al Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OFPDL). Reuniunea va avea loc astazi, de la ora 10:00, la pensiunea Damatis. La intilnire participa membri ai Biroului Permanent National al OFPDL si presedintele Birourilor Permanente Judetene ale Organizatiei. Gazda reuniunii este presedinta organizatiei de femei din PDL Vrancea, consilierul judetean Constantina Negoita. Pe agenda sedintei de lucru a Colegiului Director sint inscrise teme precum incurajarea spiritului antreprenorial al femeilor, masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, reforma sistemului de protectie sociala, precum si aspecte referitoare la functionarea organizatiei de femei. Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, spune ca intilnirea este dedicata in principal stimularii spiritului antreprenorial al femeilor, ocazie cu care se va organiza si un seminar, in parteneriat cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, care va prezenta oportunitatile de finantare pentru femei. "Femeile primesc intre 15 si 20 de puncte in plus la eligibilitate in cadrul unor asemenea proiecte. Sint multe oportunitati pentru doamne, iar cele din mediul rural pot sa deschida afaceri care sa le asigure un trai decent. Pentru ca marea problema este ca multe femei din mediul rural n-au nici o sursa de venit", declara Sulfina Barbu. Ea spune ca lucreaza la crearea unui centru de resurse care se va ocupa cu diseminarea informatiilor si instruirea celor care vor ca asemenea proiecte sa devina realitati. Sulfina Barbu spune ca exista programe europene care pot finanta asemenea proiecte, iar doamnele din mediul rural pot accesa si oportunitatile oferite in cadrul Programului national de dezvoltare rurala, peste care se adauga si ofertele avantajoase de creditare de la Exim Bank. Fost ministru al Mediului, Sulfina Barbu a sosit de ieri la Focsani, unde s-a interesat de evolutia fenomenelor meteo care au afectat Moldova. Barbu spune ca de data aceasta inundatiile nu vor mai lovi Vrancea. Doamnele din PDL s-au mobilizat si in sprijinul sinistratilor loviti de ape pentru care au colectat ajutoare constind in alimente, paturi si obiecte de igiena. "Astazi vom decide in ce zona vom trimite aceste ajutoare, desigur unde va fi mai mare nevoie", ne-a spus Constantina Negoita. La reuniunea de la Lepsa va lua parte si senatorul Sorina Placinta, secretarul de stat Maria Pircalabescu, alaturi de colegii deputati de Vrancea Razvan Mustea si Alin Trasculescu, presedintele organizatiei judetene a PDL. Duminica, inainte de plecare, doamnele au programata o vizita la obiectivele turistice din Tulnici-Lepsa. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 3 ore, 43 minute, 12 secunde
Nu stiu ce sa spun in legatura cu aceste intalniri.s-au facut tot felul de discutii si dupa inundatii si au ramas la studiu de discutie, distractie multa , etelat de ifose si atat
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.