Politică

CJ vs CL Soveja, inca la cutite in instanta

Nicoleta Cristea
22 mai 2009 835 vizualizări
Procesul intentat inca din august 2007 de catre Consiliul Judetean Consiliului Local Soveja pentru o bucata de pamint continua la Tribunal.

Aceasta pentru ca CJ s-a aratat nemultumit de cele concluzionate de expert si a depus la dosar obiectiuni la ultimul raport de expertiza facut terenului, sustinind ca "la ultimul obiectiv al expertizei, Identificarea evolutiei proprietatii domeniului public al judetului Vrancea, nu s-a formulat un raspuns fundamentat si clarificator". Chiar daca expertiza contine date privind provenienta terenurilor sovejene inca de la 1904, "urma" terenului in litigiu se pare ca s-a pierdut. Expertul a aratat ca "in baza actelor prezentate nu se poate stabili cine detinea in anul 1969 terenul aflat in litigiu, cind s-a transmis si de catre cine terenul Intreprinderii Electrice, actual SDEE Focsani". Instanta trebuie sa decida daca suprafata de 1.928 mp, vinduta firmei Costauro de catre Consiliul Local Soveja apartine domeniului public al judetului sau nu. Consiliul Judetean sustine in cauza ca hotarirea Consiliului Local Soveja, prin care s-a vindut terenul firmei Costauro, este nelegala si contractul de vinzare - cumparare trebuie anulat, pe motiv ca parcela vinduta ar face parte dintr-o suprafata de 16,9 hectare care ar apartine domeniului public al judetului. In dosar se mai arata de catre CJ ca parcela nu a fost inventariata insa niciodata in domeniul public al comunei, si nu exista posibilitatea de a fi scoasa din "circulatie". (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.