Ultima oră

Avram, nevinovat si in apel, a ramas cu bani in pusculita

Nicoleta Cristea
31 iul 2010 3370 vizualizări
Dupa achitarea de la Tribunalul Vrancea, la Galati afaceristul Lucian Avram a scapat si de la plata despagubirilor catre Marchim

Procesul afaceristului focsanean Lucian Avram continua si in recurs, dupa ce acesta a fost achitat si in apel. In plus fata de sentinta initiala, apelul pronuntat la Curtea de Apel Galati specifica si faptul ca Avram, considerat de procurori principalul vinovat pentru devalizarea SC Marchim SA Marasesti, nu mai trebuie sa plateasca despagubiri. "Admite apelul declarat de inculpatul Avram Lucian impotriva sentintei penale a Tribunalului Vrancea. Desfiinteaza in parte sentinta penala din 10.02.2009 a Tribunalului Vrancea, numai in ceea ce priveste latura civila a cauzei si in rejudecare: înlatura din sentinta penala apelata dispozitia prin care "a fost obligat inculpatul Avram Lucian la 13.284.500.000 lei despagubiri civile catre SC Marchim SA Marasesti reprezentata de SC Evicont Expert 96 SRL Focsani". Respinge, ca nefondata, cererea formulata de partea vatamata SC Marchim SA Marasesti prin lichidator SC Evicont Expert SRL Focsani privind obligarea inculpatului Avram Lucian la plata sumei de 2.808.586 lei cu titlu de despagubiri civile. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea", se arata in decizia CA Galati, care a fost atacata cu recurs de procurori. Lucian Avram a fost trimis in judecata in 2008 pentru fals, uz de fals, folosire cu rea credinta a bunurilor societatii si bancruta frauduloasa, dupa judecata instanta de fond constatind ca o parte din fapte erau prescrise, in timp ce pentru una s-a ajuns la concluzia ca fapta nu exista. Avram a fost acuzat de fals si uz de fals pe motiv ca a folosit un bilet la ordin prin care se atesta in mod nereal ca ar fi avut in contul deschis la BRD suma de 36.000 lei, in baza caruia i-a fost admis dosarul pentru inscrierea la licitatia organizata pentru vinzarea actiunilor SC Marchim, pe care a si cisigat-o. Infractiunea de folosire cu rea credinta a bunurilor societatii a constat in aceea ca, potrivit procurorilor, ar fi instituit nejustificat un contract de ipoteca pe acte care apartineau Marchim, active care au fost adjudecate la licitatie cu sume modice, de la peste 17 miliarde de lei vechi, la doar 1,7 de miliarde de lei vechi. Ultima infractiune a constat in aceea ca, dupa declararea falimentului firmei Marchim, ar fi instrainat active in valoare de peste 6,5 miliarde lei vechi, in dauna creditorilor societatii. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.