Politică

Mazere a pierdut procesul cu Vladescu si la Teleorman

Nicoleta Cristea
10 sep 2008 1164 vizualizări
omul de afaceri liberal l-a acuzat pe primarul din Cimpuri si pe alti localnici ca l-au agresat la alegerile generale din 2004

Recursul declarat de omul de afaceri focsanean Nicu Mazere impotriva deciziei de achitare a lui Dumitru Vladescu, primarul PD-L din Cimpuri, Ionel Plesu, Nicolae Ciuruc, Costel Dobritoiu si Florin Mateiu a avut aceeasi finalitate ca si procesul de fond. In iunie, magistratii Tribunalului Teleorman au dat o decizie definitiva, prin care i-au achitat din nou pe inculpati pentru amenintare, insulta si lovire si l-au obligat pe Mazere la plata a 200 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Recursul a fost stramutat de Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Teleorman, dupa ce Tribunalul Vrancea a hotarit sa caseze sentinta Judecatoriei Panciu si a retinut cauza pentru a o judeca. La Panciu, Vladescu, Mateiu, Dobritoiu, Plesu si Ciuruc au fost, de asemenea, achitati pentru acuzatiile puse in sarcina de catre omul de afaceri. "Eu am fost doar la vreo doua termene la Tribunalul Teleorman, dupa care nu m-am mai dus, asa ca nu stiu cum s-a finalizat. Dar daca intr-adevar am pierdut si trebuie sa platesc si cheltuielile de judecata, e ca vorba aia: "Si batut si cu banii luati". Nu e vorba de suma, ci de idee in general, cum nici nu ma interesa neaparat sa ii condamne. Vroiam mai mult sa fie dat un exemplu, dar solutia a fost din capul locului una gresita, deoarece nu s-a retinut nici o fapta. De aceea am mers mai departe", ne-a declarat Mazere. Cauza semnalata de Mazere este legata de alegerile pentru presedintele Romaniei, in decembrie 2004. Omul de afaceri vrincean a avut un conflict cu cei cinci, dupa ce a semnalat anumite nereguli la vot. Mazere a sustinut ca i-a fost blocata masina in fata unei sectii de votare, iar cei care au fost dati in judecata l-au agresat pe cel care era cu el in acel moment. Ba mai mult, acesta a afirmat ca Vladescu, care la vremea respectiva era primar PSD, l-ar fi lovit cu pumnul in fata. Nici masina nu a scapat neatinsa, intrucit agresorii au dat cu bitele in ea. Mazere spunea la acel moment ca a reusit totusi sa fuga, fiind urmarit citiva kilometri, pina la intrarea in Panciu, unde i-a asteptat un echipaj de politie, datorita caruia a reusit sa scape. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.