Politică

Mos Craciun i-a dat loc de munca lui Nicu Tanase

Valentin Muscă
19 dec 2007 1056 vizualizări
La votul de aseara, din Consiliul Local Focsani, nu au mai existat "tradatori" care sa nu-si doreasca seful democrat in Adunarea Generala a Actionarilor de la CUP RA u demis acum doua luni de la sefia Autoritatii Rutiere, fostul taranist Nicu Tanase va cistiga 30% din salariul dolofan al directorului Gheorghe Vasilescu u initial, pentru acest fotoliu ar fi trebuit sa candideze democratul Cornel Negru, dar nu a iesit pasenta corespunzatoare la negocierile dintre PNL si PD

Nicu Tanase a ajuns ieri agaman la CUP RA dupa indelungate lupte duse cu rauvoitorii din CL Focsani, printre care si cei din propriul partid, care s-au incapatinat sa-l vrea pe seful democratilor focsaneni singur acasa si fara ocupatie dupa ce a fost inlaturat de la conducerea Autoritatii Romane Rutiere Vrancea. Democratul a fost votat ieri de democratii si liberalii din CL Focsani, dupa ce luna trecuta doar trei consilieri au fost alaturi de el. Consilierii PSD au votat impotriva, insa nu au mai comentat ca data trecuta. Dupa precedenta nominalizare a presedintelui PD Focsani, consilierul Mirela Bizna a pierdut sefia grupului consilierilor PD pentru ca a votat impotriva sa. La CUP, Nicu Tanase va incasa lunar 30% salariul directorului Gheorghe Vasilescu, care se ridica la aproximativ 4000 lei. In locul lui Tanase ar fi trebuit sa fie propus ieri Cornel Negru, vicepresedintele PD Vrancea, insa acesta a "cazut" la negocierile purtate intre PD sI PNL.


Democratii au invatat ca trebuie sa voteze unitar in sedinte. Dupa ce luna trecuta consilierul local focsanean PD Mirela Bizna a primit o palma in public pentru ca a indraznit sa nu-l voteze pe seful de la municipiu pentru functia de mandatar la Compania de Utilitati Publice RA Focsani, ieri seara fostul taranist Nicu Tanase a primit in sfirsit un job. Somer de aproape doua luni de zile, de cind a fost debarcat de liberali de la "volanul" Autoritatii Rutiere Romane Vrancea, democratul cu functie inalta la partid a fost propus si ales drept mandatar la regia de apa-canal. Alesii municipali nu au avut de ales decit intre Nicu Tanase si persoana sa, nominalizarea fiind facuta de colegul de partid Gheorghe Gadjinschi. Opozitia formata din PSD, care luna trecuta a luat proiectul in bascalie si l-a anuntat drept nominalizat pe Ulise Grosu, a tacut acum, insa nu i-a acordat nici un vot de incredere presedintelui organizatiei municipale democrate. Raportul voturilor a fost urmatorul: 13 pro si 8 veto pentru trimiterea lui Tanase la Adunarea Generala a Actionarilor la CUP RA. Rezultatul voturilor a surprins, mai ales dupa episodul de luna trecuta si in conditiile in care toata lumea stia ca va fi propusa la vot o alta persoana. Daca atunci pe Tanase nu-l vedeau in actionariat nici macar proprii colegi, acum liberalii, democratii, independentii si consilierul conservator Gheorghe Ivu au spus "Da". De cealalta parte, PSD-ul nu a fost de acord, insa nici una din tabere nu si-a motivat alegerea pentru vot. Cea care a fost considerata drept o tradatoare sedinta trecuta, consilierul Mirela Bizna, a fost supusa ieri la un test de fidelitate fata de partid. Referindu-se la propunerea de luna trecuta, democratul Nicu Tanase a precizat ca aceasta nu a fost foarte bine pregatita.


"Nu vin ca sa imi ridic salariul"


Presedintele PD Focsani, de profesie inginer, sustine ca nu a avut nici o intilnire inainte de sedinta ordinara de ieri cu alesii locali, desi a obtinut sufragiile in bloc ale liberalilor, democratilor, independentilor si pe cel al consilierului conservator din CL Focsani. "Urmeaza sa ma intilnesc cu alesii locali si sa le prezint proiectele mele. Eu la CUP vin nu ca sa imi ridic salariul, ci sa fac administratie mai bine decit predecesorii mei. In primul rind mi-as dori ca la CUP sa nu se faca politica, sa se faca doar administratie si executie. Vreau sa oferim servicii mai bune si de calitate cetatenilor si voi dovedi acest lucru pe parcursul mandatului meu", ne-a declarat agamanul Nicu Tanase. Slujba democratului la CUP RA nu este una foarte linistitoare, jobul fiind pe o perioada determinata, depinzind de cine este la putere in micul parlament focsanean. Nicu Tanase se alege in urma numirii drept mandatar la regia de apa canal cu un salariu echivalent cu 30% din salariul managerului Gheorghe Vasilescu, care se ridica undeva peste 4.000 lei (40 milioane de lei vechi). Printre numele vehiculate intens ieri pentru a ocupa fotoliul de mandatar CL Focsani la AGA CUP RA Focsani a fost si cel al lui Cornel Negru, vicepresedintele organizatiei PD Vrancea. Se pare insa ca persoana lui Nicu Tanase, fost director ARR si actual presedinte la PD Focsani, posibil candidat la Primaria Focsani, a fost mai apreciata de liberalii din CL si a ramas ca singur nominalizat, dupa negocierile purtate ieri. PNL nu a facut nici o alta propunere pentru acest post, acceptind fara nici un comentariu public propunerea colegilor democrati. Se pare ca meritul apartine sotiei lui Nicu Tanase care este membru PNL. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.