Politică

DNA şi Coposu, exemple pentru cei care vor să facă politică

Silvia Vrînceanu
21 iun 2015 2130 vizualizări
Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la trecerea în eternitate a omului politic emblematic al PNŢCD, Corneliu Coposu, duminică, de la orele 11.00, a avut loc la Ateneul din Focşani deschiderea unei expoziţii dedicate fostului lider al partidului, intitulată “20 de ani fără Corneliu Coposu”

 Fotografiile ce prezintă aspecte din viaţa şi cariera acestuia pot fi admirate de vrâncenii interesaţi până vineri, 26 iunie, în holul Ateneului. Inginerul Mircea Mureşanu, iniţiatorul acestei manifestări, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Creştin Democrate- România de Mâine, a punctat în deschidere motivaţia ce l-a îndemnat să-l readucă în atenţia publică pe seniorul ţărănist. "Este nevoie mai mult decât oricând să readucem în prim plan personalitatea celui care a fost Corneliu Coposu. După acţiunile DNA ce decimează clasa politică, modelul Coposu se impune ca exemplu de urmat pentru cei ce vor să facă politică. Corneliu Coposu şi-a dedicat viaţa ţării şi a murit cu speranţa că ţara va ajunge mult mai bine", a spus acesta. 

 

Într-o altă intervenţie, preşedintele PNŢCD sector 3 Bucureşti, Lucian Buică, a reamintit cele trei mari obiective ale lui Coposu enunţate când încă nimeni nu le înţelegea importanţa sau chiar încercau să înhame ţara la remorca fostei Uniuni Sovietice: aderarea României la Uniunea Europeană, intrarea în NATO şi reintroducerea monarhiei ca formă de guvernământ. Două au fost însuşite de români şi s-au realizat. Mai rămâne una pentru care PNŢCD-ul încă militează. Lilian Ilie, şeful ţărăniştilor vrânceni, a accentuat rolul foştilor deţinuţi politici în reinstaurarea climatului democratic la noi în ţară, în contextul în care parte din elita vremii dorea o democraţie originală, modelul rusesc de azi. Lilian Ilie le-a reaminti celor porezenţi cei 17 ani de temniţă grea şi lagăre de muncă pe care i-a îndurat Coposu în perioada comunistă, însă a insistat şi asupra rolului pe care l-a avut acesta după 1989. În încheiere, Mircea Mureşanu a citit poezia "Rugă" scrisă de Senior în închisoare:

"Cerne, Doamne, liniştea uitării,

Peste nesfârşita suferinţă.

Seamănă întinderi de credinţă

Şi rodeşte roua îndurării.

Răsădeşte dragostea şi crinul

În ogorul năpădit de ură.

Şi aşterne peste munţi de zgură

Liniştea, iertarea şi seninul."

Evenimentul de ieri a fost prilej de întâlnire pentru ţărăniştii din regiune. (Silvia Vrinceanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.