Politică

Galerie foto!! Ludovic Orban a petrecut la balul liberalilor, după accidentul de la Iaşi

Silvia Vrînceanu
25 ian 2015 6102 vizualizări
Liberalii vor să relanseze balurile caritabile după modelul Brătienilor

În ciuda accidentului de circulaţie în care a fost implicat, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban a participat sâmbătă atât la manifestările dedicate Unirii, cât şi la balul caritabil organizat de liberalii vrânceni, în cinstea aniversării a 135 de ani de la înfiinţarea partidului în Vrancea. Ludovic Orban a fost implicat într-un accident rutier, sâmbătă după-amiază, în timp ce se întorcea de la festivităţile dedicate Unirii de la Iaşi, când maşina pe care o conducea s-a răsturnat în afara şoselei, în dreptul localităţii ieşene Sârca. Din fericire, liberalul a scăpat doar cu sperietura şi a găsit dispoziţia de a se distra seara la petrecerea liberală.

Amfitrionii balului organizat de noul PNL au fost Nini Săpunaru şi Costică Neaţă, dar la eveniment a fost prezent şi avocatul Maricel Soare, cel care a consolidat organizaţia liberală imediat după 1990. Invitat special la evenimentul la care au participat în jur de 600 de liberali şi invitaţi ai acestora, a fost copreşedintele PNL Alina Gorghiu. Noul lider al PNL i-a salutat pe cei prezenţi şi le-a spus că "un om politic nu trebuie să vorbească foarte mult la un bal", aşa că s-a limitat să le ureze toate cele bune şi i-a sfătuit să fie uniţi pentru a le merge bine. Alături de liberalii locali au fost şi alţi lideri din conducerea centrală, între care Varujan Vosganian, Rareş Mănescu, Teodor Atanasiu, dar şi o serie de parlamentari şi lideri de organizaţii judeţene, care au participat şi la manifestările din Piaţa Unirii.

Modelul caritabil al familiei Brătianu

Deputatul Săpunaru a declarat că a fost inspirat să organizeze un bal caritabil de poveştile pe care i le spunea în anii ’90 Ticu Enescu, cel mai tânăr deputat ales în 1946, "fiu de ţăran dezgheţat" care a fost ajutat de familia Brătianu să meargă la şcoală. Familia Brătianu l-a susţinut inclusiv în timpul studiilor pe care le-a făcut la Paris. Pornind de la acest gest generos, Nini Săpunaru le-a adresat invitaţia celor care se consideră liberali să investească în educaţia copiilor modeşti, după modelul promovat de înaintaşi. În urma balului, liberalii au anunţat că oferă două burse de studiu unor elevi merituoşi. Beneficiarii burselor sunt Mădălin Valerică Spoială, olimpic la fizică, elev în clasa a X-a la Unirea, şi

Vlad Gabriel Constantin, un pictor în devenire, elev în clasa a VIII-a al Şcolii "Ion Basgan", care face naveta de la Găgeşti.

Prezent la reuniunea liberală, Vlad a reuşit să şi vândă aproape toate tablourile pe care le-a expus, aşa încât nu va mai face economie la pânze şi vopseluri, cel puţin o vreme. Liberalii au promis să-l susţină pe "micul Renoir în devenire " pentru a-şi urma visul de a deveni un pictor de succes. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
laura, acum 3378 zile, 3 ore, 30 minute, 11 secunde
la vremuri noi tot noi ??? d-le iohanis ne scapati de palmolive ! ca nu il mai crede nici curcile !
ion, acum 3378 zile, 5 ore, 10 minute, 10 secunde
Au ramas putini si buni, adica au ramas cei care nu au ingenuncheat in fata PSD ului si a mai marilor lui conducatori. Cinste voua, PNL Vrancea !
ton, acum 3378 zile, 12 ore, 4 minute, 30 secunde
La balul mafiotilor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.