Educație

Galerie foto | Grupuri de elevi din patru şcoli vrâncene au mers, în ajun de 8 Martie, la bunicii de la Mărășești

Janine VADISLAV
8 mar 2019 2482 vizualizări

În ajun de 8 Martie, grupuri de elevi din patru şcoli vrâncene au plănuit să meargă în vizită la Căminului pentru Persoane Vârstnice din Mărăşeşti. Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru dar, de asta dată, ziua de vizită a fost una cu totul specială.

Sosirea elevilor a produs multă bucurie, iar gazdele nu au deschis doar uşile căminului să-i primească, şi-au deschis şi inimile pline de dorul copiilor şi nepoţilor, la care cu siguranţă, s-au gândit... Vizita a fost ca o boare de primăvară, care a descreţit frunţile şi a adus zâmbete de bucurie pe buzele bunicilor aflaţi în Cămin.

„Au fost elevi ai clasei a IV, de la Şcoala Gimnaziala „Emil Atanasiu ", din Garoafa, profesor Rica Verdeţu; de la Şcoala nr.2 Mărăşeşti, clasa 0,1,2,3,4, în regim simultan, profesor Gabriela, Melu - Butu; clasa a IV a, Şcoala Anghel Saligny, din Focşani, profesor Gabriela Bindar şi clasele 10A, 10G,10F,11A, de la  Liceul Pedagogic Spitru Haret, Focşani. Elevii au adus în dar primele semne ale Primăverii, felicitări şi mărţişoare. După ce le-au făcut urări bunicilor de sănătate, bucurie, zile senine şi fericite, elevii au cântat au spus poezii, i-au „îndulcit” cu bomboane şi ciocolată.

„A fost foarte emoţionant. Credeam că am văzut tot ce se poate vedea ca emoţie, dar lacrimile de bucurie din ochii bunicilor, m-au înduioşat nespus..., ne-a spus doamna profesor Rica Verdeţu, de la Şcoala Gimnazială  „Emil Atanasiu”, din Garoafa. 

Este greu să fii singur, doar cu colegii de cămin, când ştii că acasă, acolo unde ai fost şi tânăr şi fericit şi mamă şi tată, apoi bunic, nu te mai poţi întoarce. De aceea sosirea elevilor a fost ca un miracol.

„I-am simţit ca pe părinţii mei şi, ca de fiecare dată în astfel de situaţii, m-am întrebat ce am putea face, mai mult, pentru dumnealor. Mi-am dorit foarte mult să ajungem azi aici şi vom reveni cât de curând”, ne-a mai spus doamna profesor Rica Verdeţu, de la Şcoala Gimnazială „Emil Atanasiu”, din Garoafa.

Prezentă la această întâlnire doar cu sufletul, doamna Adina Lăscan, purtător de cuvânt la DGASPC Vrancea a ţinut să ne spună cât de mult apreciază gestul acestor copii crescuţi în respectul pentru bunicii  care au fost şi ei odată copii, părinţi...

„Programul artistic oferit de elevi a fost un dar de suflet care a înseninat ziua şi le-a descreţit frunţile bunicilor. Copiii au vorbit cu fiecare bunicuţ in parte, au povestit, au glumit şi au râs pe săturate. Poate au făcut şi planuri să se revadă într-un viitor apropiat, speranţă pentru toti bătrâneii de la Căminul din Mărăşeşti că nu sunt uitaţi. Dincolo de serviciile pe care le punem la dispoziţia vârstnicilor, dincolo de grija cu care îi tratăm pe fiecare dintre ei, de atmosfera familiară, există permanent nevoia şi dorinţa de a le oferi mai mult, de a le face zilele mai frumoase. Sincere mulţumiri tuturor celor care ne sunt alături în acest demers şi îşi îndreaptă gândurile către bunicii noştri”, ne-a mai spus doamna Adina Lăscan, purtător de cuvânt la DGASPC Vrancea.

Un apropiat al celor care-şi petrec bătrâneţea aici, domnul Daniel Drăgan,  administratorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Mărăşeşti, spune că ziua petrecută împreună cu elevii, aici, a fost una perfectă.

„În cadrul parteneriatelor de colaborare între Şcoala nr.2, Mărăşeşti, Şcoala Gimnazială „Emil Atanasiu”, Garoafa, Şcoala ,,Anghel Saligny”, Focşani şi Căminul de Persoane Vârstnice „O nouă Şansă”, Mărăşeşti, din cadrul DGASPC Vrancea,  parteneriate cu tradiţie de peste 7 ani, am avut surpriza plăcută de a mă reîntâlni cu elevii acestor şcoli şi cu profesorii lor minunaţi. Odată cu venirea primăverii, gândurile bunicilor noştri, îngrijiţi în cadrul instituţiei, se îndreaptă către aceşti minunaţi copii care, prin frumuseţea lor sufletească, aduc bucurie, un tonus mai ridicat şi speranţa că totul este încă, bine. Am privit cu mare plăcere spectacolul florilor - copii, spectacol de cântec şi poezie care ne-a încălzit sufletele. Lacrimi şi zâmbete, în acelaşi timp, am văzut şi pe feţele brăzdate de timp ale bunicilor, care la final au răsplătit cu aplauze îndelungi micul spectacol. Dar nu a fost numai atât, surprizele au continuat, bunicii au primit în dar mărţişoare, plăcinte, bomboane si ciocolata aduse cu drag de aceşti minunaţi copii. Doamna profesor  Gabriela Melu - Butu, de la Şcoala Haret, a recitat frumoase şi emoţionante poezii dedicate mamei. Am petrecut o zi minunata, aş spune -  între generaţii - cu un ochi spre tinerii vizitatori, unde mă aflam şi eu acum ceva timp, cu un ochi către „prietenii mei” din Cămin”, spre care ne îndreptăm implacabil ( ca vârstă).

Vă mulţumesc pentru frumosul cadou pe care l-am primit astăzi şi vă aşteptam cu drag ori de câte ori veţi dori să ne faceţi o vizită”, a mai spus domnul Daniel Drăgan, administratorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Mărăşeşti. ( Janine VADISLAV )

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.