Educație

Pelerinaje de Sfinta Marie

Valentin Muscă
16 aug 2006 859 vizualizări
Sfinta Marie Mare a fost prilejul ca vrincenii sa descopere asezamintele monahale din jurul Focsanilor, Odobestilor si Panciului.

La fel de cautate au fost si bisericile cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din Odobesti-Unirea, ca si cele trei biserici din Focsani si biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Adjud. Dar, cele mai misterioase locuri de inchinaciune in aceasta zi au fost manastirile de la Dalhauti, Varzaresti, Musunoaiele si Tarnita. In ciuda drumurilor distruse de ploile din ultimele zile, credinciosii au ajuns si in acest an la altarele manastirilor. "Cu toate ca nu este hramul manastirii, credinciosii vin de fiecare data la Sfinta Marie Mare pentru a se ruga la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu pruncul. Si in acest an pelerinii au venit cu o seara inainte si au participat la serviciul religios. O parte importanta, aproape 70 de crestini, au innoptat la manastire si astazi (ieri, n.r.) am avut la Sfinta Liturghie peste o suta de credinciosi, care au trecut peste neajunsurile drumului distrus pe alocuri de ape si au tinut sa se roage la icoana Maicii Domnului", ne-a spus Maica Andreea David, stareta Manastirii Dalhauti. Si in podgoria Odobestilor, la Tarnita, podgorenii au mers sa ajute cu obolul lor refacerea bisericii de lemn "Adormirea Maicii Domnului", distrusa de un incendiu in primavara acestui an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.