Educație

Memento : 90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand

Valentin Muscă
14 oct 2012 2412 vizualizări
Pe 15 octombrie 1922, în faţa catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, Ferdinand I a fost încoronat Rege al României Mari.

Era pentru prima dată când un Rege domnea peste toate provinciile româneşti, împlinind visul de aur al banului Craiovei, legendarul Mihai Viteazul, care unise efemer, la 1600, Moldova, Transilvania şi Ţara Românească. German de origine, devine prinţ moştenitor al Regatului României, în 1893 se căsătoreşte cu Prinţesa Maria de Edinburgh, iar după moartea lui Carol I, în 1914, este înscăunat Rege. Pe timpul primei conflagraţii mondiale are curajul să fie în tabăra naţiunilor care au luptat împotriva Germaniei. După război şi unirea tuturor provinciilor româneşti cu patria mamă, Ferdinand I a fost uns Rege al României Mari, evenimentul fiind considerat de presa vremii ca unul din cele mai impresionante momente din istoria românilor. (Valentin MUSCĂ)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.