Educație

Elevii de a VIII-a de la Şcoala ”Ştefan cel Mare” au dat simulare la română

Mihaela Beșleagă
27 ian 2012 1980 vizualizări
Profesorii de limba şi literatura română de la Şcoala„Ştefan cel Mare” Focşani au organizat ieri Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a.

Obiectivul principal al acestui exerciţiu a fost familiarizarea viitorilor candidaţi cu modul de organizare a examenului pe care-l vor susţine la sfîrşitul ciclului gimnazial. „S-au urmărit, printre altele: asigurarea maximei exigenţe din partea asistenţilor şi conştientizarea de către elevi a faptului că frauda este sancţionată prin eliminarea din examen; respectarea reperelor orare stabilite; legitimarea; completarea corectă a spaţiilor destinate datelor de identificare; organizarea subiectelor conform modelului în vigoare oferit de MECT; evaluarea obiectivă de către corectori (subiectele concepute de profesorii şcolii au fost securizate, iar baremul de corectare şi notare a fost atent întocmit)”, ne-a transmis Roxana Vornic, directorul Şcolii „Ştefan cel Mare” din Focşani. Prin plasarea simulării la începutul semestrului al II-lea, profesorii vor să responsabilizeze din timp elevii. De asemenea, cadrele didactice pot constata nivelul pregătirii pentru examen, existînd un răgaz suficient pentru atenuarea sau eliminarea carenţelor constatate. Simularea a fost coordonată de membrii catedrei de limba română, profesorii Mirela Dumitru, Dobriţa Tănase, Elena Aluculesei, Tatiana Bănică, Maria Momanu şi Roxana Vornic. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.