Educație

“Buruieni” de 1 milion de euro la Colegiul Auto

Aurelian Ivan
9 nov 2011 9399 vizualizări
Colegiul Tehnic Auto “Traian Vuia” din Focşani ar fi trebuit să recepţioneze de anul trecut atelierele şcolii, cu tot cu sala de sport u în schimb, fundaţia, pentru care s-au cheltuit deja 700.000 lei, e năpădită de buruieni şi se degradează pe timp ce trece u lipsa banilor de la Minister este cauza pentru care lucrările trenează, spune conducerea liceului

Proiectul de 1 milion de euro al Colegiului Tehnic Auto “Traian Vuia” din Focşani a fost năpădit de buruieni, atît la propriu, cît şi la figurat. Este vorba despre construirea unei săli de sport şi a şase ateliere la standarde europene pentru elevii liceului, lucrare care a început şi nu s-a mai terminat. Lipsa fondurilor de la Ministerul Educaţiei a dus la blocarea investiţiei. “Nu mai am nicio speranţă că va continua construcţia la ateliere, după cum s-a investit în infrastructură, nu cred să se mai aloce bani. Este păcat de investiţia care s-a făcut pînă acum pentru că se degradează. Proiectul prevedea o sală de sport, iar la demisol şase ateliere dotate la standarde europene”, ne-a declarat Ioan Negoiescu, directorul Colegiului Tehnic Auto “Traian Vuia”. Conducerea liceului afirmă că fără aceste ateliere elevii nu au unde face practica. Singurul loc unde se puteau desfăşura orele de practică era Şcoala “Ştefan cel Mare”, dar pentru că aceasta a intrat în reabilitare, atelierele au fost evacuate. O soluţie de moment este ca elevii de la Auto să se mute în atelierele Colegiului “G. G. Longinescu”, fostul Liceu nr. 3, dar tot pentru o scurtă perioadă de timp.


700.000 lei, îngropaţi în buruieni


Proiectul de construcţie a sălii de sport şi a atelierelor în curtea Liceului Auto a început în luna decembrie a anului 2008. Recepţia lucrării ar fi trebuit să fie făcută anul trecut, tot în decembrie, dar nu s-a întîmplat acest lucru. În schimb s-au cheltuit 700.000 lei pentru a turna fundaţia care acum a fost acoperită de buruieni. “Mă îngrijorează faptul că intru în al doilea an cu armătura descoperită, ceea ce înseamnă o degradare a lucrării făcute deja”, ne-a mai spus Ioan Negoiescu, directorul Colegiul Auto. Consecinţa directă a lipsei acestor ateliere este că elevii liceului se plimbă de ani de zile prin oraş ca să facă practica auto.  “Nu poţi să îi supraveghezi cum trebuie pe copiii care bat atîta distanţă. Dacă ar fi terminat atelierele ar fi fost aici lîngă şcoală, nu mergeau atît prin oraş şi vă daţi seama că este şi pericol, sînt atîtea accidente. Nu poţi să îţi desfăşori cum trebuie activitatea. Avem dispozitive electrice primite din sponsorizări sau donaţii, dar nu avem unde să le montăm”, ne-a spus revoltat unul profesorii liceului. La Inspectoratul Şcolar nu se ştie dacă şi cînd va mai primi bani Colegiul Auto pentru continuarea lucrărilor. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.