Educație

Pregatiri in toi pentru bac-ul la calculator

Iulia Nicolaie
9 apr 2010 933 vizualizări
Proba de competente digitale debuteaza luni, 19 aprilie, si va dura pina pe data de 28 aprilie u 2.894 de absolventi ai claselor a XII-a vor sustine incepind de saptamina viitoare aceasta proba u nivelul de competenta a candidatului se va stabili in functie de punctajul obtinut

Oficialii Inspectoratului Scolar sint in pregatiri pentru cea de-a doua proba a examenului de bacalaureat din acest an, cea de competente digitale. Desi perioada stabilita pentru aceasta proba a fost 19-29 aprilie, reprezentantii invatamintului vrincean au reusit sa o scurteze cu o zi. Astfel, 28 aprilie va fi ultima zi in care absolventii claselor a XII-a vor da aceasta proba. Proba de competente digitale se va sustine in 21 de unitati de invatamint liceal, in total fiind inscrisi 2.894 de candidati. Cei mai multi "bacalaureati" vor sustine examinarea la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focsani, 442, iar cei mai putini la Centrul Scolar de Educatie Incluziva "Elena Doamna", doar 10. "A doua proba a examenului de bacalaureat, cea de competente digitale, se va desfasura intre 19 si 28 aprilie, am facut deja planificarea pe zile. Speram ca examinarea sa se desfasoare la fel ca la prima proba, fara incidente", a declarat inspectorul scolar general Stan Rogoz, care s-a declarat optimist, mai ales ca simularea probei, facuta in ianuarie, a decurs fara probleme. Conform metodologiei, examinarea se va realiza de catre doi profesori de specialitate, membri ai comisiei. Profesorii examinatori pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. "Examinarea se desfasoara in prezenta a cel putin trei candidati. Rezultatul evaluarii nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu", se mai arata in metodologie. Astfel, candidatul se poate incadra in patru categorii si anume utilizator incepator, utilizator de nivel mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat. Saptamina viitoare, directorii de scoli vor fi chemati la sediul ISJ pentru a lua parte la o sedinta de instruire.


Olimpicii isi pot echivala unele probe cu nota 10


Persoanele care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat in sesiunile de bacalaureat organizate incepind cu anul 2003, pot solicita recunoasterea unora dintre probele promovate in anii mentionati. De asemenea, elevii care, in una din clasele a IX-a "" a XII-a, au obtinut premii individuale la concursuri sau olimpiade internationale recunoscute de catre Ministerul Educatiei au posibilitatea de a-si echivala, la cerere, proba scrisa de examen la disciplina la care au obtinut premiul. Echivalarea se va face cu nota maxima. între 31 mai si 4 iunie, elevii de clasa a XII-a urmeaza sa sustina proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna. Probele scrise debuteaza pe 28 iunie, cind va avea loc prima proba scrisa, cea la Limba si Literatura Romana, proba obligatorie a profilului fiind organizata pe 30 iunie. Proba la alegere a profilului si specializarii este programata pe 2 iulie. Afisarea rezultatelor partiale se va face pe 4 iulie, iar pina la orele 16.00 se pot depune contestatii. Rezultatele finale se vor afisa pe 8 iulie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.