Educație

Mai putin de o luna pina la Bacul de toamna

Iulia Nicolaie
2 aug 2010 2045 vizualizări
Ghinionistii care au picat examenul maturitatii in numar mare in acest an se pregatesc pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care debuteaza pe 23 si 24 august cu proba de Evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmata de Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna, pe 24 si 25 august.

Pe 30 august se desfasoara proba scrisa la limba si literatura romana, urmata de proba obligatorie a profilului pe 1 septembrie. Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii are loc pe data de 2 septembrie. Afisarea rezultatelor se va face pina la orele 16.00 pe data de 4 septembrie, in timp ce depunerea contestatiilor in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00. Rezolvarea contestatiilor se desfasoara in perioada 6-7 septembrie, in timp ce rezultatele finale se afiseaza pe 8 septembrie.

De mentionat ca anul acesta, doar 62, 18% dintre elevi au promovat, in comparatie cu anul trecut, cind 85,47% au reusit sa faca acest lucru. Astfel, dintre cei 2.911 candidati inscrisi si 2.850 prezenti, nu mai putin de 1.077 nu au reusit sa obtina o medie de trecere. Un singur elev a fost eliminat din examen, in timp ce 61 nu s-au prezentat. Pentru sesiunea care debuteaza in august s-au inscris peste 1.100 de candidati, urmind ca numarul acestora sa creasca, intrucit la mijlocul lunii august sint asteptati sa se inscrie si corigentii. (Iulia NICOLAIE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.