Educație

Cei mai buni dansatori din tara se infrunta la Teatru

Iulia Nicolaie
18 mar 2010 890 vizualizări
Concursul National de Dans Flori pentru mama se va desfasura pe trei categorii de virsta si va contine mai multe genuri de dans u la spectacol sint asteptati concurenti din 13 judete

Concursul National de Dans "Flori pentru mama", aflat la cea de-a treia editie, se desfasoara in acest an pe 20 martie, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani. Evenimentul care va stringe dansatori din mai multe judete este organizat de Palatul Copiilor din Focsani, prin cercul de Coregrafie-Dans Popular, sub egida Inspectoratului Scolar si a Ministerului Educatiei. La spectacol sint asteptati concurenti din Vrancea, Vaslui, Prahova, Covasna, Botosani, Braila, Buzau, Constanta, Iasi, Calarasi, Dimbovita, Galati si Ialomita. Concursul se va desfasura pe trei categorii de virsta si va contine mai multe genuri de dans, printre care dans modern, dans tematic, dans de caracter, dans popular stilizat, dans clasic, dans aerobic, dans de societate, majorete, fantezie coregrafica si altele. De mentionat ca prescolarii se vor prezenta cu un singur dans, in timp ce scolarii cu cite doua dansuri diferite de gen. Competitia se va derula incepind de la orele diminetii, cu evolutia prescolarilor si scolarilor din Focsani, urmata de evolutia invitatilor din alte judete si mai apoi de "Miss Primavara", pentru ca intre orele 15.00 si 17.00 sa aiba loc premierea. "Printre obiectivele competitiei se numara diversificarea si amplificarea activitatii cultural-artistice, educatia estetica, stabilirea unor relatii de prietenie intre copii, dezvoltarea dragostei pentru arta si miscare, iubirea, sinceritatea si apropierea de mama, colaborare si respect reciproc, depistarea si promovarea talentelor, deschidere catre nou, toleranta fata de diversitate, fairplay in competitie, dar si promovarea calitatii in domeniul dansului", a declarat organizatorul competitiei, profesoara Violeta Necula. Din Vrancea vor lua parte la concurs micutii de la Palatul Copiilor, Clubul Copiilor din Odobesti, Scolile "Anghel Saligny", "Stefan cel Mare" si "Duiliu Zamfirescu" din Focsani si prichindeii de la Gradinitele nr. 3, 4, 6, 7, 10, 11, 17, 18, 21 si 23 din Focsani. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.