Educație

Info-Educatie

Iulia Nicolaie
26 feb 2010 2201 vizualizări
Stiri pe scurt din scolile vrincene

Elevii de la Scoala nr. 7, prietenii calculatorului


Daca in ultimul timp s-au pus pe tapet mai mult dezavantajele utilizarii computerului, elevii vin sa demonstreze ca acesta nu le este dusman, ci un instrument de lucru util la scoala. Scoala nr. 7 Focsani a organizat zilele trecute un concurs care a avut ca pretext apropierea elevilor de lectura, sub numele "Prietenul meu, calculatorul". "La competitie au participat elevii claselor gimnaziale, iar sectiunile concursului au constat in realizarea unui desen in Paint dupa un text dat din lectura obligatorie, realizarea unei prezentari in Power Point a unei carti din noutatile existente la biblioteca si realizarea unei fise in Word. In urma jurizarii lucrarilor, punctajul a fost foarte strins", spun organizatorii. Elevii cu rezultate deosebite au fost premiati cu diplome si dulciuri din partea profesorilor Marin Strapciuc, Cristina Ionescu si bibliotecara Mirela Hanganu. "A fost incitant si sper sa participam si anul viitor", a spus Raluca Baciu, de la clasa a V-a. (Iulia NICOLAIE)


"Cartea primaverii", la Scoala "Nicolae Iorga"


Centrul de documentare si informare al Scolii "Nicolae Iorga" din Focsani gazduieste astazi si miine expozitia anuala de martisoare si felicitari de 1 martie. La activitate iau parte si elevii de la Centrul de Educatie Incluziva "Elena Doamna" din Focsani. Odata cu venirea primaverii, elevii vor finaliza activitatile cu prezentarea "Cartii primaverii", cind profesorii, elevii si parintii vor participa la programe artistice special alcatuite, sub coordonarea cadrelor didactice de la cele doua unitati de invatamint si a bibliotecarei Adriana Maciuca. "Ne-am propus sa imbinam cit mai armonios utilul cu placutul, copiii invatind despre dragoste si respect pentru traditie, obiceiuri si folclor autentic romanesc",, a declarat profesoara Liliana Nitu, responsabila Comisiei metodice a catedrei de limba si literatura romana de la Scoala "Nicolae Iorga". (I. N.)



"Usi deschise" la Gradinita nr. 15


Tatici, mamici si bunici, toti sint invitati la gradinita pentru a putea vedea mai bine ce ii asteapta pe micutii lor, odata ce intra pe portile unitatii de invatamint. Gradinita nr.15 din Focsani deruleaza in perioada 22 februarie- 8 martie programul "Usi deschise", la care comunitatea este invitata sa participe la toate activitatile desfasurate de cei mici. "Prin aceasta invitatie, adresata in special parintilor, incercam sa-i ajutam pe prichindei in pregatirile lor de a primi primavara in gradinita si de a oferi din bucuriile acestui anotimp si celor mari. Totodata, in acest mod, parintii pot cunoaste mai bine oferta educationala si serviciile oferite de unitatea noastra", a spus Alina Badiu, directorul Gradinitei nr. 15. (I. N.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.