Educație

Scoala de dupa scoala , o noua abordare a educatiei

Iulia Nicolaie
14 ian 2010 1082 vizualizări
Incepind cu anul scolar viitor, micutii inscrisi la cele doua clase I isi vor face lectiile si vor participa la diferite cursuri dupa-amiaza u parintii vor plati doar masa calda de la prinz, in valoare de 8 lei

Scoala cu clasele I-VIII "Ion Basgan" din Focsani le propune copiilor si parintilor programul "Scoala de dupa scoala", pentru doua clase I, insemnind 50 de locuri, in anul scolar 2010-2011, ca o solutie pentru pregatirea lectiilor si participarea la activitati optionale desfasurate intr-un cadru organizat si sub supravegherea dascalilor. In pachetul de servicii intra servirea unei mese calde de prinz, efectuarea temelor pentru a doua zi si alte activitati complementare, precum studiul limbilor straine, cursuri de calculatoare, jocuri interactive si multe altele. Tot in cadrul acestui program se desfasoara alte activitati ca vizionarea unor piese de teatru pentru copii, vizite la muzeele din Focsani si din imprejurimi, intilniri cu persoane de diverse profesii, serbari si aniversari. Meniul mesei de prinz urmeaza sa se stabileasca impreuna cu parintii pentru fiecare copil, intrucit mincarea va fi adusa de o firma de catering, pentru a le oferi micutilor o hrana adecvata virstei. Astfel, parintii nu vor plati decit mincarea, care va costa circa opt lei pe zi. Programul "Scoala de dupa scoala" are menirea de a sprijini dezvoltarea sociala a copilului prin relationarea permanenta cu adultii si cu cei de aceeasi virsta, de a optimiza activitatea instructiv-educativa prin pregatirea temelor si prin participarea la activitati optionale si de a stimula comunicarea si colaborarea dintre membrii grupului si a respectului fata de sine si si de altii. "Diferenta intre noi si alte scoli care ofera servicii similare este faptul ca aici copiii sint de acelasi nivel si astfel se pot face activitati comune. Una dintre cele doua clase este deja formata, si am dori sa suplimentam numarul de locuri de la 50 la 60. Intentia este de a realiza o scoala cu un climat prietenos pentru copil si un proces instructiv-educativ dupa potentialul copilului. Viitorul in mod sigur apartine acestui mod de a invata", a declarat Tiberiu Dima, directorul Scolii "Ion Basgan", care a adaugat ca incepind cu noul an scolar programul step-by-step va disparea. De mentionat faptul ca profesorii care se vor implica in acest program nu vor fi remunerati, insa personalul necesar pentru derularea activitatilor deja s-a inscris. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.