Educație

Ziua internationala a minoritatilor , pe scena Teatrului Municipal

Iulia Nicolaie
19 dec 2009 1971 vizualizări
Elevii mai multor scoli din judet, impreuna cu cei de la Centrul de Zi Danut si Ansamblul de Dans Modern Ritm au adus Craciunul, toleranta si generozitatea la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia

Odata cu apropierea Sfintelor Sarbatori de iarna, scolarii din tot judetul s-au pregatit pentru a-l astepta pe Mos cu cintece, dansuri, colinde, costume si multe momente pregatite special de Craciun. Inspectoratul Scolar Judetean a initiat o serie de actiuni menite sa celebreze "Ziua internationala a minoritatilor", marcata in fiecare an pe 18 decembrie. Ieri, incepind de la orele 9.30, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", elevii de la Scoala Slobozia Bradului, SAM Maicanesti, SAM Homocea, Scoala "Mihail Armencea" Adjud, Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea", Liceul cu Program Sportiv si Scoala de dans "Elite" si-au inceput spectacolul. Din pacate, elevii de la SAM Chiojdeni nu au putut ajunge din cauza drumurilor inchise. Dupa serbare, elevii au pornit intr-un mars menit sa celebreze toleranta si buna intelegere. De la teatru, copiii au mers in vizita la Consiliul Judetean si la Primaria Focsani. In amplul proiect s-au implicat Asociatia "Rom pentru rom" Panciu, Liceul "Ion Slavici" Panciu, Grupul Scolar Marasesti si Centrul de Zi Focsani. "La Liceul «Ioan Slavici» din Panciu si in alte scoli judetene, in colaborare cu Asociatia "Rom pentru Rom" s-au desfasurat deja cu elevii activitati pe tema pacii, in cadrul acestui eveniment. Elevii au vrut sa-si exprime dorinta lor pentru o lume mai buna, fara violenta, discriminare si razboi. Acum initiatorii doresc sa implice cit mai multe persoane, care sa mediteze asupra pacii si nonviolentei. Este si o mare oportunitate pentru a arata ca exista o societate civila activa si sensibila la aceasta tematica", au spus reprezentantii Asociatiei "Rom pentru rom". Marsul de ieri de la prinz a fost o premiera absoluta pentru judetul nostru, la care s-au implicat si Prefectura, Consiliul Judetean, Primaria Focsani si filiala de Cruce Rosie. La prinz a venit rindul copiilor pasionati de dans sa evolueze pe scena de la "Mr. Gh. Pastia". Micutii de la Ansamblul de Dans "Ritm", coordonati de coregraful Diana Tanase, impreuna cu cei de la Centrul de Zi "Danut" din Brosteni au pus la cale o serbare pe cinste, care a cuprins dansuri moderne, tematice, fantezii coregrafice, dansuri dupa prelucrari folclorice si nu in ultimul rind dansuri specifice Craciunului. De la festivitate nu a lipsit nici competitia "Miss Craciunita", la care toate participantele au iesit in cistig. Un moment foarte inspirat a fost cel al "Fetitei cu chibrituri", pus in scena de copiii de la "Ritm". (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.