Educație

Elevii de la Pitulusa, in pericol sa invete in frig

Iulia Nicolaie
17 oct 2009 946 vizualizări
Viceprimarul comunei Brosteni spune ca vor cumpara lemne pe datorie

Scoala generala Pitulusa din comuna Brosteni este singura unitate de invatamint din judet care a semnalat probleme privind lipsa combustibilului pentru incalzire in anotimpul rece. Motivul este, fara indoiala, lipsa fondurilor la primaria din Brosteni, semnalata si de primarul Ion Bucur. "Am stat de vorba cu domnul primar si mi-a spus ca nu dispune de sumele necesare pentru asigurarea combustibilului in aceasta scoala, dar eu cred ca la nivelul comunei se puteau gasi solutii macar pentru a asigura material lemnos pentru o luna. Eu as fi luat uscaturi din padurea primariei, macar trei carute. Nu mi se pare normal ca de la nivelul primariei sa nu se ia nici o masura. Mai sint si alte comune care nu prea au avut bani pentru asigurarea combustibilului, dar s-au descurcat, cum ar fi Fitionestiul", a declarat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Pe de alta parte, edilii spun ca vor face tot posibilul pentru a asigura combustibilul in unitate, in ciuda lipsei banilor. Viceprimarul Ion Alanei crede ca se poate ajunge la o intelegere cu unii patroni din comuna care se pot ocupa cu furnizarea materialului lemnos necesar. "Principala problema este lipsa de fonduri. Cei de la Consiliul Judetean ne-au promis ca ne vor da fonduri. Va trebui sa luam lemn pe datorie, sa cautam un patron care sa ne inteleaga si sa ne ajute. De luni vom incepe sa ne aprovizionam, iar pentru saptamina viitoare dam asigurari ca nu vor fi probleme", a adaugat viceprimarul din Brosteni. La Scoala Pitulusa invata 216 elevi in 13 clase. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.