Educație

Greva japoneza in scolile vrincene

Iulia Nicolaie
2 oct 2009 1225 vizualizări
Sindicalistii de la FEN intra in greva japoneza pe 5 octombrie, de Ziua Mondiala a Educatiei u liderii de la centru se declara nemultumiti de Legea Educatiei, in care nu-si regasesc punctul de vedere

Sindicalistii afiliati Federatiei Educatiei Nationale (FEN) din Vrancea vor face greva japoneza luni, de Ziua Mondiala a Educatiei, in urma nemultumirilor acumulate de taierea sporurilor si reformarea invatamintului fara a se tine cont de punctul lor de vedere. "Dascalii vor protesta vizavi de Legea salarizarii unitare si a Codului Educatiei. Saptamina aceasta dascalii vor decide pentru ce forme de protest vor opta in continuare, ei fiind solicitati sa isi exprime optiunile printr-un referendum. Pe parcursul grevei japoneze, liderii sindicali din scoli vor fi cei care vor raspunde de organizarea acestei actiuni, iar membrii de sindicat vor purta pe durata programului banderola alba", ne-a spus liderul FEN, Paulina Roscan. Decizia de a participa la greva japoneza a fost luata in urma voturilor a doua treimi din membrii federatiei, exprimate in cadrul unui referendum. Greva japoneza de pe 5 octombrie va fi urmata de un miting de protest pe 7 octombrie, in solidaritate cu toti bugetarii. "Apoi, in functie de rezultatul final al referendumului, vom hotari si alte forme de protest, insa trebuie mentionat ca sindicalistii din invatamint sint nemultumiti de grilele din Legea unica de salarizare, dar si de faptul ca prin aceasta lege pierd 11 indemnizatii si sporuri", a adaugat Roscan. De asemenea, 20 de sindicalisti vrinceni vor participa la mitingul organizat de Cartel Alfa la Bucuresti. Reprezentantii de la centru ai FEN isi exprima dezamagirea cu privire la bataliile politice din ultima perioada si la Legea Educatiei Nationale, care nu concorda cu discutiile purtate pe marginea Pactului National pentru Educatie. "FEN va milita in continuare pentru o reforma de substanta. Ne-am saturat de improvizatiile ministrilor care s-au perindat la conducerea Ministerului Educatiei si care au politizat excesiv invatamintul", a declarat Constantin Ciosu, secretar general FEN. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.