Educație

Un vrincean da sfaturi tinerilor care vor sa studieze in SUA

Iulia Nicolaie
26 sep 2009 2140 vizualizări
Alexandru Balas, doctorand la University of Illinois si fost elev al Colegiului "Al. I. Cuza", le-a raspuns tinerilor la numeroasele intrebari legate de studiul peste hotare

Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" va lansa un nou proiect educational care se adreseaza tuturor celor interesati sa studieze in Statele Unite. Colaboratorul bibliotecarilor vrinceni este Alexandru Balas, fost elev al Colegiului National "Al. I. Cuza" din Focsani, in prezent doctorand in anul IV la Stiinte Politice, University of Illinois, SUA. Prima simulare de videoconferinta cu Alex s-a facut joi, tema discutiilor fiind posibilitatile de studiu in Statele Unite. "A fost o discutie libera cu intrebari si raspunsuri despre examenele care trebuie date pentru a studia in afara (TOEFL, SAT 1, SAT 2), costuri, selectarea universitatilor, burse, clarificare de terminologie. Alex ne-a oferit si o lista cu resurse online unde puteti gasi oferte de burse si informatii despre universitati si costuri. Ne-am putut auzi si vedea prin webcam si totul a decurs fara probleme tehnice. De aceea si spunem ca a fost o simulare. Doream sa vedem cum decurge totul si ce anume sa discutam, sa fie la obiect si util, inainte de a lansa oficial proiectul la care sa aiba acces oricine este interesat despre acest subiect", se arata pe blogul oficial al Centrului de Limbi Straine. La activitate au luat parte circa 12 voluntari de la centru, insotiti de profesori de engleza, masteranzi, studenti si elevi. Deschiderea oficiala a proiectului va fi pe 22 octombrie, la orele 17.00. Pentru mai multe detalii, cei interesati pot accesa adresa http://centruldelimbistraine.blogspot.com/. Alexandru Balas se afla in Illinois din 2006 si viseaza sa lucreze cu trupele ONU sau in cadrul proiectului Uniunii Europene pentru mentinerea pacii si stabilitatii in lume. In prezent cunoaste sapte limbi straine, dintre care patru le vorbeste fluent, si este Ambasador de Tineret al Natiunilor Unite pentru Promovarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.