Educație

131 cereri pentru distinctii, inregistrate la ISJ

Iulia Nicolaie
22 apr 2009 1181 vizualizări
Majoritatea dascalilor au aplicat pentru diploma Gh. Lazar , nivelul III

La sediul Inspectoratului Scolar Judetean au fost inregistrate 131 de cereri pentru diplomele "Gheorghe Lazar" si cele de excelenta. Majoritatea dascalilor vrinceni au aplicat pentru diploma "Gh. Lazar" de nivelul III, intrucit este mai usor de obtinut. "Numarul cererilor pentru distinctii in acest an este de trei ori mai mic decit cel al solicitarilor de anul trecut", a mentionat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. Motivatia pentru numarul mic de solicitari de anul acesta se pare ca ar fi faptul ca multor profesori le-au fost respinse cererile anul trecut, astfel incit nu s-au mai incumetat sa incerce. 15 cadre didactice au aplicat pentru "Gh. Lazar" I, 31 pentru nivelul II si 53 pentru nivelul III. Alti 32 de profesori si-au depus dosarele in vederea obtinerii diplomei de excelenta. Cei mai multi dascali care au solicitat astfel de bonificatii provin de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Scoala "Ion Basgan" si Scoala "Duiliu Zamfirescu". Bonificatiile se dau in functie de gradul diplomei, iar procentul este aplicat pentru suma salariilor obtinute in ultimele 12 luni de activitate. Astfel, cei cu nivelul I beneficiaza de 20%, cei cu II de 15%, iar cei cu gradul III de 10 %, iar dascalii care obtin diploma de excelenta primesc 20% in plus. Suma maxima care ii poate fi acordata unui profesor in urma obtinerii unei distinctii este de circa 2.000 de lei. Este important de mentionat ca odata ce au obtinut o astfel de distinctie, cadrele didactice nu mai pot aplica pentru una de rang superior decit peste minim cinci ani. Printre criteriile care trebuiesc indeplinite pentru a obtine aceste diplome se numara calificativele de "foarte bine", publicarea de materiale didactice, precum manuale scolare, carti de specialitate cu ISBN, premii si mentiuni la concursurile scolare nationale si internationale. De asemenea, foarte bine punctata este activitatea de management scolar, cele mai multe puncte, in jur de 7 pentru fiecare an pe acest post, fiind acordate pentru calitatea de inspector scolar, iar alte 5 se acorda pentru fiecare an in care profesorul respectiv a fost directorul unei unitati scolare. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.