Educație

Info 8 Martie

Iulia Nicolaie
6 mar 2009 1200 vizualizări
Scolile vrincene se intrec in actiuni dedicate Zilei Femeii

  • "Un zimbet, un cintec, o floare"


  • Sarbatorirea zilei de 8 Martie a debutat ieri prin Cupa "8 Martie" la Volei, la care au participat echipe de la Liceul Pedagogic, Liceul cu Program Sportiv, Scoala Golesti si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". Au cistigat elevele de la "Edmond Nicolau", pregatite de prof. Ionel Ambrosie. Azi, sala de festivitati a Colegiului va gazdui spectacolul "Un zimbet, un cintec, o floare", dedicat doamnelor din scoala, iar seara, incepind cu orele 20.30, liceeni vor petrece la "Balul Martisorului" in clubul Extrem. Elevii le-au daruit un program artistic si batrinilor de la Caminul Gugesti.


  • "Carnavalul primaverii" la Marasesti


  • Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 Marasesti, in colaborare cu Casa de Cultura "Emanoil Petrut", a organizat joi un spectacol concurs de zile mari dedicat primaverii. La "Carnavalul primaverii" au participat 60 de copii de la scolile din Homocea, Siretu, Galati si Marasesti. Copiii cei mai talentati au primit premii si au cintat melodii dedicate mamelor.


  • "Armonii de primavara"


  • Elevii scolii "Duiliu Zamfirescu" Focsani, sub indrumarea profesorilor M. Dumitrache si Doina Collavini, au realizat ieri un frumos spectacol intitulat "Armonii de primavara". Serbarea a cuprins cintece dedicate primaverii si recitari, toate realizate de elevii claselor de gimnaziu.


  • Pictura, muzica si moda, de Ziua Mamei


  • Scoala Populara de Arte si Meserii Focsani a organizat ieri o ampla manifestare inchinata zilei de 8 Martie, la care elevii scolii au avut ocazia de a-si arata talentul artistic in cadrul unei expozitii de pictura si a unei auditii muzicale. Scolarii i-au incintat pe invitati si cu o prezentare inedita de moda. Evenimentul a fost coordonat de profesorii Liviu Nedelcu, Georgeta Ciornei, Maria Murgoci si Dumitru Ivan.


  • Spectacol pentru mame, la Dumitresti


  • Elevii Grupului Scolar "Grigore Gheba" Dumitresti au alcatuit un mic program artistic care a constat intr-un montaj de cintece si poezii realizate de clasele I-VIII, dansuri populare "jucate" cu drag de scolarii din clasele VII-XII si o sceneta scrisa si pusa in scena de elevele clasei a IX-a B. Mai apoi, elevii le-au invitat pe doamnele din viata lor - mame, bunici sau profesoare - si le-au oferit, alaturi de o floare, toata dragostea pe care o poarta in suflet. Initiativa a apartinut profesoarelor Dobrita Fifere si Mariana Tudor, directorului Caminului Cultural din comuna si Primariei Dumitresti. Toate femeile prezente au primit flori.


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.