Educație

Elevii din Vidra fac schimb de experienta cu colegii din Touluse

Iulia Nicolaie
11 feb 2009 1237 vizualizări
Elevii vrinceni vor putea invata din experienta francezilor. Inspectorul scolar adjunct, Emil Onea, a declarat ca oficialii scolari au incheiat un proiect cu Grupul Scolar Simion Mehedinti din Vidra, care priveste mobilitatea si trainingul de specialitate, in parteneriat cu un liceu din regiunea Touluse, Franta

"Consider ca acest proiect este un mare cistig din punct de vedere cultural si profesional. Invatamintul profesional din Franta mi s-a parut extrem de serios si de aceea acest transfer de experienta este benefic. Sint foarte bucuros ca pot sustine astfel de experiente", a precizat Emil Onea. Liceul din Toulouse va fi reprezentat de Isabelle Furno, care se va ocupa de transportul si cazarea elevilor si de evaluarea progresului individual al fiecarui participant la proiect. Un alt proiect care va fi derulat prin intermediul Inspectoratului Scolar se adreseaza, de aceasta data, in principal dascalilor. Cadrele didactice vor fi instruite, in viitor, prin instrumente de tehnologie a informatiei si comunicatiilor, printr-un proiect in valoare de 500.000 de euro, cistigat recent de ISJ Vrancea. Programul reprezinta o colaborare fructuoasa intre institutia de invatamint si Casa Corpului Didactic, inceputa in august, anul trecut. Cursurile de instruire vor fi predate de formatori specializati si vor folosi programe si tehnologii noi. Acest program se va desfasura pe parcursul a circa doi ani, insa va mai dura ceva timp pina cind profesorii se vor putea inscrie, intrucit momentan se stabilesc conditiile contractuale. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.