Educație

Intilnire cu liceenii pe tema protectiei mediului inconjurator

Marius Grigorescu
30 mai 2005 682 vizualizări
"Brigazile de mediu" vor face actiuni de salubrizare pe cursurile riurilor Milcov, Putna si Susita.

Centrul de Cercetare Economica a Mediului Vrancea, in colaborare cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", a organizat simbata "Zilele portilor deschise" pentru elevii claselor a 12-a si cea de-a 15-a sesiune de comunicari a studentilor. Intilnirea a avea loc la sediul Centrului la ora 11.00, acolo unde liceenii au luat parte la o discutie pe tema protejarii mediului, a normelor de mediu impuse de Uniunea Europeana precum si probleme juridice si economice cu care se confrunta societatea de astazi. "Evenimentul face parte dintr-un plan de actiune pentru protejarea mediului inconjurator. Vom avea in vedere epurarea apelor uzate, alimentarile cu apa si citeva actiuni de salubrizare a principalelor cursuri ale riurilor Milcov, Putna si Susita. De Ziua Mondiala a Mediului, pe 4 si 5 iunie vom organiza «brigazi de patrulare» pentru promovarea protejarii mediului inconjurator", ne-a declarat Marian Cristian, directorul Centrului de Cercetare. Studentii si elevii care fac parte din acest program vor trage un semnal de alarma asupra degradarii continue a mediului si vor continua actiunile de acest gen pentru constientizarea populatiei asupra efectelor poluarii. De asemenea, elevii de liceu indrumati de profesorii Universitatii "Gheorghe Cristea" au fost consiliati in vederea stabilirii unei cariere de viitor. Directorul Centrului spune ca actiunile de acest fel vor continua si ii invita pe toti liceeni interesati sa-si aduca contributia la derularea acestui program sa particpe la intrunirile organizate in cadrul Centrului de Cercetare Economica a Mediului Vrancea. La sfirsitul saptaminii trecute au avut loc seminarii legate de normele de mediu ce trebuiesc avute in vedere. La intilnire au participat reprezentanti ai municipalitatii, profesori universitari, membri ai Centrului si elevi din clasele a XII-a.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.