Educație

Lecţii de pictură la Muzeul Unirii

Silvia Vrînceanu
16 oct 2014 3825 vizualizări
Cercul de pictură "Strop de culoare", coordonat de profesoara de arte plastice Veronica Groper şi care funcţionează la Muzeul Unirii din Focşani, a rodit o expoziţie specială în această toamnă, intitulată chiar "Roade colorate"

Cele mai reuşite picturi ale copiilor au fost reunite ieri într-o expoziţie plină farmec şi de culoare, care a înveselit spaţiul care dezvăluie istoria mişcării unioniste de la Focşani. În mod inedit, lucrările au fost expuse chiar pe vitrinele muzeului, spre încântarea micilor artişti.

Cele 74 de desene debordează de culoare, imaginaţie şi creativitate, cel puţin unele desene putând fi înrămate sau folosite pentru ilustraţii de carte. În fiecare joi, sala mare a muzeului se umple de copii, care desenează şi pictează timp de câteva ore, sub îndrumarea profesoarei Groper. "Este pentru prima dată când lucrările copiilor au fost expuse chiar pe vitrinele din muzeu, alături de exponatele care amintesc de Unirea Principatelor. Lucrez cu unii dintre copii de 4-5 ani şi chiar se văd rezultatele. Avem lucrări reuşite pentru că se munceşte cu plăcere şi seriozitate. Unele lucrări ale copiilor de la cerc au fost premiate la concursuri internaţionale", ne-a spus Veronica Groper, care coordonează un cerc de pictură frecventat de zeci de copii. La vernisajul de ieri a fost prezent şi directorul Muzeului Vrancei, profesorul Horia Dumitrescu, care s-a arătat încântat de munca celor mici, dar mai ales de farmecul şi candoarea pe care le aduc acestui spaţiu expoziţional. Acesta i-a sfătuit pe cei mici să-şi urmeze pasiunea, să fie serioşi şi perseverenţi şi astfel să devină nume cunoscute în arta plastică românească. Desenele copiilor poti fi admirate timp de câteva zile pe ineditele simeze. După inaugurarea sa, Muzeul Unirii a devenit gazdă a multor manifestări cultural - ştiinţifice, cercul de pictură făcând parte dintr-un asemenea proiect educaţional care transformă acest spaţiu într-un muzeu viu, în care copiii vin să interacţioneze şi să înveţe. (S. V.)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.