Educație

Galele Teatrale revin la Teatrul Municipal Intrusa de J. L. Borges

Valentin Muscă
29 mar 2005 1225 vizualizări
Doi gemeni iubesc aceeasi femeie, intriga unei piese care sfîrseste dramatic.


Teatrul "Masca" si Teatrul Valah Giurgiu vor prezenta in această seară la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" piesa "Intrusa", după celebrul scriitor argentinian J. L. Borges. Mihai Mălaimare va prezenta publicului focsănean un spectacol iesit din comun. Dincolo de intriga provocatoare, faptul că autorul piesei este Borges, sintem deja pe terenul plin de surprize a unei incercări experimentale, care a făcut ca un scriitor pretentios ca Borges să fie jucat. Specatacolul realizat de Mihai Mălaimare cu ajutorul actorilor de la Teatrul Valah din Giurgiu este o incercare originală de a pune in scenă o povestire a lui Borges. Doi frati gemeni iubesc aceeasi femeie. O temă incitantă din care s-a născut un spectacol la granita intre realitate si fictiune, un subiect iesit din comun, cu aere de tragedie, unde elementul psihologic este la el acasă, iar spiritul borgesian tronează de la un capăt la altul al piesei. Din această situatie suprarealistă doar moartea mai poate oferi o salvare. Ca in teatru grec, Thanatos intervine si ne scoate din absurdul situatiei, femeia fiind sacrificată. O dramă care scoate lumea din absurdul cotidian si care demonstrează, odată in plus, că doar sacrificiul este la baza fiecărei fericiri si că fericirea unora se clădeste de nefericirea altora. îsi dau concursul Valentina Văduva, Valentin Mihalache, Cosmin Cretu, Delia Badea, Daniel Fat. Coregrafia este semnată de Ion Tugearu, scenografia de Sanda Mitache si aranjamentul muzical de Gabriel Basarabescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.