Economic

Vrancea are inregistrati peste 50.000 de salariati la ITM

Daniel Garleanu
8 aug 2009 908 vizualizări
Alti 10.000 de oameni isi cauta de munca

De la inceputul anului si pina la sfirsitul lunii iulie s-au inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea un numar total de 12.392 de contracte individuale de munca. Cele mai putine contracte s-au incheiat in luna mai, iar cele mai multe in primele luni ale anului. Contractele pe perioada nedeterminata detin suprematia, depasindu-le cu mult pe cele pe perioada determinata. Astfel, contractele pe perioada nedeterminata numara 9.226 (norma intreaga plus timp partial), iar contractele pe perioada determinata 3.160, dupa cum a informat directorul coordonator adjunct pentru Relatii de Munca de la ITM, Eliza Tarba. Chiar daca nu au fost multi care au angajat persoane pentru lucru pe perioada determinata si cu timp partial, lunile mai si iulie au inregistrat cite trei contracte, iar primele trei luni ale anului cite doua, in total 10. De precizat ca Inspectoratul Teritorial de Munca avea in evidenta 50.281 de contracte individuale de munca la jumatatea acestui an. Chiar daca este criza economica, iar angajatorii se gindesc de doua ori inainte sa incheie un contract, autoritatile din domeniu spun ca angajatorii au in continuare nevoie de muncitori calificati pentru mentinerea productivitatii. Asa se face ca numai in luna iulie s-au inregistrat 1.737 de noi contracte. Totodata, in luna iunie au existat aproape 2.000 de decizii de incetare a contractelor de munca. De asemenea, potrivit Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca aproape 10.000 de vrinceni isi cauta la ora actuala un loc de munca. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.