Opinii

Dezgolirea de moralitate

Corneliu Condurache
21 sep 2006 724 vizualizări
Rateul rusinos pe care l-au dat ieri consilierii mult-trimbitatei coalitii anti-baron din Consiliul Judetean Vrancea, in organizarea sedintei extraordinare ce-ar fi trebuit sa duca la detronarea lui Oprisan, mai arata inca o data distanta uriasa dintre vorbe si fapte a politicienilor.

Verificata, de altfel, in mai multe rinduri indiferent de formatiunea careia ii apartin protagonistii. In urma cu doar sase zile, la ultima conferinta de presa a Aliantei "Dreptate si Adevar" din judet, seful liberalilor vrinceni, Nini Sapunaru, si cel al democratilor, Jan Vraciu, s-au prezentat tantosi insotiti de vicepresedintele conservator Manole Merchea. Nu putini s-au intrebat atunci care-i mesajul sugerat de trioul-fudul-surpriza. Toti trei au garantat, punindu-si fara vreo minima precautie in joc intreaga credibilitate, functionarea coalitiei dintre formatiunile politice pe care le reprezinta "indiferent de ce se va intimpla la Bucuresti, cel putin pina in 2008!" Ce poate constata oricine de pe aceste plaiuri ca a ramas in urma garantiilor date cu intonatie si generozitate vineri de cei trei politicieni?

Atunci, oare, nu stiau ce conditii a pus fiecare dintre ei pentru a participa la actiunile prin care isi propun sa-l dea jos pe Oprisan? Greu de crezut! Ca sa nu mai vorbim de discursul rostit cu acelasi prilej de fostul

subprefect liberal, acum vopsit conservator. El ii asigura pe vrinceni, prin intermediul jurnalistilor, de adinca neliniste si insuportabilele framintari care-l macina! Datorita faptului ca Vrancea va intra peste trei luni in Uniunea Europeana purtind stigmatul de baronat. Si a mai tinut sa sublinieze ca interesele meschine vor fi neinsemnate vizavi de telul suprem, nobil si arzator. "Ziarul de Vrancea", prin reporterii prezenti la conferinta de presa, a adus in discutie inca de atunci semnele de intrebare legitime asupra sinceritatii transformarilor bruste din constiinta lui Merchea. Acelasi personaj, care imediat dupa ce a sarit in barca lui Voiculescu nu-l vedea deloc pe Oprisan in culori atit de negre. Ba, din contra. Asta dupa ce, asa cum "se birfeste pe surse", si cit a stat in scaunul de subprefect il avea drept unul dintre cei mai apropiati colaboratori pe "secretarul conserva". Ieri avea sa se vada in toata splendoarea ce-l mina de fapt in lupta pe vicepresedintele conservator! Dinsul ardea de nerabdare sa revina in postul din care a plecat, defel onorabil, anul trecut. Conform declaratiilor celor in cunostinta de cauza, faptul ca ieri nu era inca semnat ordinul de numire in functie a vicepresedintelui conservator a si determinat neprezentarea celor trei consilieri judeteni ai acestui partid si deci esecul sedintei care avea drept

scop inlocuirea lui Oprisan. Odata cu aceasta conditionare, insa, incercarea de matrasire a baronului (care nu-i exclus sa se produca undeva la Pastele cailor, gratie marilor caractere din politica vrinceana, iesite din nou la suprafata!) este dezgolita de orice sumar vesmint de moralitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.