Opinii

Caştigători de voturi şi culegători de lauri după alegerile locale din Vrancea

Corneliu Condurache
11 iun 2012 1746 vizualizări
Din punct de vedere strict numeric compoziţia politică a primarilor aleşi după scrutinul de duminică, 10 iunie, arată astfel:

 PSD- 46 de primari (faţă de 47 cîţi a avut în 2008) ;
PNL 14 primari (faţă de 17 cîţi a avut în 2008);
PDL, acum “mascat” în APV 9 primari (în 2008  a avut 8 primari ,iar după alegerile de atunci , a “racolat” un independent de la Campineanca );
Independenţi:  4 primari (faţa de 1 în 2008).
Prin urmare, dintr-o analiza rece a cifrelor ar rezulta că faţă de acum 4 ani: PSD pierde un primar în Vrancea, PNL pierde 3 primari, PD L caştigă 1 primar; iar independenţii caştigă 3. Dincolo de aceste cifre seci se ascund o mulţime de concluzii-surpriză ce pot fi puse în discuţie. Prima dintre ele este că independenţii s-ar putea să se “orienteze” politic. în zilele următoare. Unii dintre ei “jucand” dealtfel, chiar pe întreaga durată a campaniei electorale, şi bineînţeles inclusiv duminică, doar rolul de “independent” într-o scenetă pusă-n spectacol pentru alegători. Ar fi de menţionat că pentru cel puţin 3 dintre primarii indpendenţi  aleşi duminică în Vrancea, se vehiculează de ceva vreme în mediile politice locale informaţia că ei ar fi fost susţinuţi din umbră de PSD. Pentru a-i concura în scrutin pe primarii în funcţie la acea oră, PNL, care candidau din partea USL. Cat  este adevăr  şi cat fantezie în respectivele susţineri, e greu de stablit cu exactitate. Dar în acelaşi timp şi faptul că PNL iese destul de “ciufulit” în judeţ, după votul de acum două zile, este dificil de justificat că-i doar aşa, o pură întîmplare! Mai ales dacă ţinem cont şi de amănuntul că doi dintre primarii PNL rămaşi fără fotolii în 10 iunie 2012 sînt din commune incluse în colegiul electoral al deputatului de Vrancea, Nini Săpunaru. O altă realitate rezultată după ultimele alegeri locale din Vrancea care nu-i exclus să sufere oarece modificări în zilele ce urmează este aceea a primarilor aleşi sub sigla APV. Şi unii dintre aceştia ar putea migra – neoficial, deoarece în cazul primarilor se poate, fără să-şi piardă mandatul - spre “zări mai calde”. S-ar dovedi încă o dată ceea ce deja nu mai este de mult un secret. Caştigătorii la urne nu-s întotdeeauna aceiaşi cu neobosiţii culegători de lauri ai victoriei.

Corneliu Condurache



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.