Opinii

Probleme atasate dosarului Oprisan

Corneliu Condurache
7 iun 2006 1384 vizualizări
Dosarul lotului Oprisan odata ajuns in instanta cu acuzatii deosebit de grave, in ciuda diversiunilor ce se tot incearca pentru a umbri acest amanunt deloc nesemnificativ, genereaza automat alte probleme ce ar trebui luate in calcul de cineva autorizat.

Si asta in afara celor legate de nedumeriri de felul: ce poate fi politic, sau mai bine zis de ce parte o fi putind fi detectata o astfel de tendinta (a Departamentului National Anticoruptie, sau a sefului lotului de inculpati)? Cind, dupa cum arata acuzatiile facute publice zilele acestea, nu-i loc de vreun secret. Discutam de fapt despre procedee tipice, cu larga utilizare pentru marea majoritate a lucrarilor pe bani publici, derulate in judete-feuda, in ale caror prime rinduri a figurat din nefericire si Vrancea acestor ani.

In ce zari s-or mai fi observind paguboasele increngaturi cu iz de afaceri de partid si gasti-sugativa de bani publici grupate prin aceeasi zona, cind procurorii anticoruptie invoca lucrari de milioane de euro date unor firme fara sediu, utilaje in dotare si angajati, dar si de o sumedenie de drumuri din judet platite cu sume astronomice din buzunarul contribuabilului de rind, dar neexecutate?! Ale cui portofele or fi fost burdusite cu acesti bani murdari, oare, in anul electoral 2004? Dar, dupa cum spuneam, in afara celor susmentionate se pun si alte tipuri de probleme. Cea mai "cu greutate" ar fi incercarea de a da un raspuns la intrebarea: cum poate fi judecata drept si corect o astfel de cauza in Vrancea?

Mai cu seama atit timp cit inclupatii ramin in functiile publice in care se regasesc acum. Satrapul local al acestor meleaguri se afla, totusi, de citiva ani buni de zile in centrul intregii constructii hidoase si iabolice, pe traseul careia s-au dus pe apa simbetei peste doua milioane de euro numai in anul supus cercetarilor. Eu unul ma indoiesc, la modul in care se prezinta peisajul socio-politic, dar mai ales situatia foarte oncreta din institutiile statului cu tangente in rezolvarea legala a cazului in discutie din judet, astazi, 7 iunie 2006, ca nu se vor exercita presiuni majore, de pilda, asupra judecatorilor ce vor fi

nevoiti sa participe la solutionarea acestei cauze. Iar o plasare a ei in zona unde cu insistenta se incearca inca din primele momente ale aparitiei sale in spatiu public sa fie dusa, (de tipul "cine munceste greseste" sau "sint mindru ca am fost trimis in judecata de puterea portocalie") s-ar putea sa nu fie tocmai fericita. Si sa determine, pentru o perioada importanta de timp, consecinte greu de estimat acum pentru un judet cum este cel in care traim. Cine-i dispus sa-si asume astfel de costuri pe spatele tuturor

vrincenilor, oare?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.