Opinii

Blat politic USL-PDL pe preţul Gigacaloriei la Focşani

Corneliu Condurache
11 mar 2012 1692 vizualizări
O dată cu intrarea în perioada emiterii facturilor pe luna februarie a consumurilor de energie termică produsă şi distribuită de către Enet în regim centralizat în Focşani, iese la iveală şi un bănuit tîrg politic local.

De vreo jumătate de an PSD^PNL pe de o parte şi PDL pe de alta poartă în municipiul reşedinţă de judeţ un adevărat «război», pe preţul Gigacaloriei Enet. Într-o primă etapă majoritatea USL din CL Focşani a dorit impunerea unui preţ de 400 lei /Gcal. Prin intermediul Prefecturii, care n-a acordat aviz de legalitate respectivei Hotărîri votate de aleşii USL din amintitul for (CL Focşani) PDL s-a opus dorinţei adversarilor politici. La sfîrşitul lunii Ianuarie 2012 majoritarii din CL Focşani au venit cu o altă variantă de scumpire a Gigacaloriei Enet : au coborît pragul scumpirii gigacaloriei Enet de la 400 lei/Gcal, la 285 lei /Gcal, consilierii PSD^ PNL din CL Focşani izbutind astfel prin noua strategie scumpirea aceleaşi Gcal cu mai mult de 40%: de la 203 lei/Gcal, la 285 lei/Gcal. De data acesta, nici PDL şi nici Prefectura n-au mai pomenit de vreun demers care să împiedice scumpirea de preţ planificată. În ciuda zgmotoaselor dispute pe alte subiecte, înţelegerea USL-PDL pe preţul de 285 lei/Gcal s-a făcut într-o destul de curioasă linşte. Dedesubturile concordiei politice susmenţionate au rămas şi ele camuflate cu grijă de orice posibile încercări de informare transparentă a opiniei publice. Pentru că blaturile transpartinice se fac cu respectarea unor astfel de condiţii şi «principii». 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.