Opinii

Viticultorii vrînceni şi-au surprins politicienii

Corneliu Condurache
29 feb 2012 1981 vizualizări
Dacă le asculţi discursurile sforăitoare, politicienii vrînceni de toate culorile nu mai pot de grija alegătorilor din judeţ.

Cel mai recent exemplu referitor la modul în care se petrec lucrurile în realitate s-a desfăşurat începînd cu  20 Februarie 2012. Cînd Ziarul de Vrancea a semnalat pentru prima dată o situaţie legislativă discriminatorie la adresa producătorii de vin, prin apropiata intrare în vigoare a HG 50/2012. Conform respectivei reglementări, micii podgoreni vrînceni ar fi fost obligaţi să constituie un capital social de minim 25.000 lei şi garanţii de 5.000 de euro pentru antrepozitarii cu o capacitate de producţie de pînă la 500.000 litri, sumele dublîndu-se pentru cei care depăşesc acest prag. Politicienii vrînceni, indiferent de partidul sub culorile căruia activează au aflat, după cum aveau să mărturisească sau să dovedească prin comportament, din paginile cotidianului nostru despre condiţiile foarte grele impuse producătorilor de vin. Probabil că ar fost mult mai uşor de amendat o astfel de hotărîre încă din faza de proiect. Lucru pe care ar fi fost obligatoriu să-I ştie atît politicienii din PDL Vrancea ca reprezentanţi ai puterii, cît şi cei din USL (PSD-^PNL) în calitate de  opozanţi, critici şi de permanenţi “taxatori” ai greşelilor făcute de primii. Şi unii şi ceilalţi, chiar dacă în ultimele zile se umflă-n pene prin Comunicate de presă cum că-s răvăşiţi de grijile şi greutăţile viticultorilor vrînceni, în realitate sînt cu totul altfel. Şi anume exact cum pot fi “admiraţi” prin instantaneele ce se tot succed prin faţa opiniei publice în această perioadă: gargaragii, fuduli, dar veşnic surprinşi cu lecţiile nepregătite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.