Opinii

Cum sa fie cel mai bine?

Corneliu Condurache
14 mar 2005 886 vizualizări
Saptamina trecuta, in afara de vizita lui Traian Basescu in SUA, s-a comentat cu foc despre noua torpila lansata de presedintele Romaniei, in legatura cu alegerile anticipate.

Saptamina trecuta, in afara de vizita lui Traian Basescu in SUA, s-a comentat cu foc despre noua torpila lansata de presedintele Romaniei, in legatura cu alegerile anticipate. S-au putut, astfel, auzi pareri pro sau contra problemei in discutie, in functie de viziunea si pozitionarea fiecaruia. Unii afirmind ca repetata aducere in discutie a chestiunii anticipatelor stirbeste neincetat autoritatea guvernului Tariceanu, cumva accentuindu-i senzatia de instabilitate. Altii, dimpotriva, considera ideea lui Basescu singura varianta de a se instala un guvern solid, fara "solutii imorale" sau alt tip de sprijin din acelasi registru si de a se lua cu alta baza de sustinere masurile dure, impopulare, fara de care nu putem spera ca natiune la un loc cu atuuri comparabile si competitive in deloc usoara concurenta cu tarile din rindul Uniunii Europene. Care ne asteapta in urmatorii ani, fara indoiala. Un contra argument al unei astfel de abordari destul de des vehiculat vorbeste, intre altele, despre un moment nepotrivit pentru a aduce in atentie alegerile anticipate. Coalitia PNL-PD-UDMR-PUR functioneaza fara probleme deosebite, care ar fi motivul real al unui scrutin inainte de termen? Ar fi continuarea fireasca a aceluiasi fel de gindire.

Sigur, fiecare dintre noi poate aprecia care dintre variantele in

dezbatere este mai apropiata de starea si mai ales de nevoile reale ale celei mai mari parti dintre alegatorii romani.

N-ar strica, insa, deloc sa ne raportam si la ce s-a intimplat pina acum in judetul in care traim. Functioneaza aici, intr-adevar, coalitia PNL-PD-PUR? Ce realizari are ea pina acum, la aproape trei luni de la preluarea puterii?

Sint schimbarile din institutiile descentralizate din judet facute pina

acum, de conducatori, atitudine si mod de abordare a principalelor probleme pe care le au acestea in Vrancea, exact ceea ce-ar fi trebuit sa fie, si mai ales se incadreaza in mesajele in baza carora s-au cistigat alegerile in decembrie 2004?

Ce s-a realizat din promisiunea cea mult vehiculata care a si trezit multe sperante de a se reda judetul Vrancea vrincenilor?

Dar din cele privind anticoruptia si instaurarea legalitatii si a

tratamentului egal in aplicarea legilor, indiferent de locul si rolul diversilor impricinati pe scara sociala?

Functie de raspunsurile pe care ni le putem oferi la astfel de

intrebari, dar si ducindu-ne prin farmacii, spitale ori pe strazile din Focsani sau din judet - care incep sa arate din nou ca dupa bombardament, desi au inghitit cu lacomie in acesti ani mai multe sute de miliarde de lei - am putea cu mare probabilitate sa vedem cine are mai multa dreptate. Cei care vor sa mearga mai departe in acest stil pina cel mai devreme pe 1 ianuarie 2007, sau Basescu care o tot tine ca Gaia Matu ca cel mai bine ar fi sa fie cel tirziu prin toamna alegeri anticipate?

Sau poate Partidul Social Democrat care asteapta, cum spunea nu

de mult un cunoscut editorialist, "cu cutitul intre dinti"?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.