Opinii

Sanatatea vrinceana, cea fara demisii

Corneliu Condurache
4 aug 2011 1690 vizualizări
Ministrul sanatatii, Attila Cseke, sustinut de UDMR, si-a anuntat ieri demisia intr-o conferinta de presa, nemultumit de modul in care s-a facut ultima rectificare bugetara pentru Sanatate.



 “Bugetul Ministerului Sanatatii nu este rectificat, bugetul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinatia banilor trebuie consultat Ministerul de Finante, Ministerul Sanatatii nu a fost consultat. O consultare cu ministrul Sanatatii pe partea de rectificare bugetara nu a fost facuta. O asemenea atitudine nu poate fi tolerata”, a declarat Cseke in motivarea demisiei sale. Dupa ce gestul ministrului sanatatii a devenit public, au inceput comentariile printre cauzele probabile ale hotaririi puse ieri in practica, amintindu-se si relatia proaspatului demisionar cu presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Nicolae Lucian Duta, sustinut politic de PDL.Translind conflictul de la capitala in plan local, este ca si cum seful Directiei de Sanatate Publica Vrancea, democrat-liberalul Catalin Graur, s-ar certa cu Mihai Copaci,  presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate din judet si unul din ei ar demisiona. Cum Focsaniul este la aproape 200 de Km de Bucuresti, aici altfel se pun problemele, inclusiv cea a sanatatii vrincenilor si a modului in care ea-i asigurata. Sa ne amintim tot in acest context ca Marian Oprisan, liderul PSD Vrancea si presedintele Consiliului Judetean, i-a cerut public in mai multe rinduri demisia lui Attila Cseke. Si presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a “aratat usa” de la Ministerul Sanatatii lui Cseke in una din ultimele sale aparitii publice. S-ar putea interpreta, intr-un rationament logic, ca ministrul sanatatii a cedat in final insistentelor cereri ale lui Oprisan sau apropo-ului lui Traian Basescu. Pe de alta parte tot ieri, asa cum puteti citi in editia curenta a Ziarului de Vrancea, liberala Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor din judet, afirma: “Cred ca demisia lui Cseke este un gest de onoare si un semnal de alarma”. Incurcate mai par caile politicii, dar si ale administrarii sanatatii si-n Vrancea!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
RASPOPITU, acum 4646 zile, 11 ore, 19 minute, 50 secunde
Domnule Condurache ,hai să facem editoriale ....nu bârfe...
db, acum 4648 zile, 22 ore, 22 minute, 15 secunde
Sistemul sanitar romanesc este primitiv, functionand ilogic si irational. Statul si-a dovedit totala incompetenta in administrarea acestui domeniu si trebuie sa se retraga. Atat Ministerul Sanatatii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.