Opinii

Lipsa de timp pentru nimicuri

Corneliu Condurache
9 mar 2006 870 vizualizări
Astazi, conform anuntului oficial, debuteaza procesul de punere a punctului final unuia dintre cele mai rasunatoare chix-uri date pe insemnate fonduri publice in Vrancea ultimului an.

Este vorba despre santierul de locuinte ridicate la Botirlau, din bani alocati de guvernul Romaniei, pentru o parte din sinistratii stramutati din localitatea Vadu Rosca dupa inundatiile din vara lui 2005. Nici daca ar fi programat cineva operatiunea sa mearga si sa iasa pe dos, nu i-ar fi reusit atit de bine. Incepind cu aducerea unui constructor tocmai de la Tirgu Jiu, lucrarile au demarat sub auspiciile a numerose semne de intrebare. In timp ce semnalele care tot veneau de pe santierul ce a debutat cu imagini hei-rup-iste, cu prefectul Oprea carind boltari si saci cu ciment, justificau cu virf si indesat serioasele banuieli ca ntreprenorul e un fel de Prunache portocaliu. Peste toate a existat si termenul de

comparatie cu santierul lui Becali de la Vulturul, unde s-au ridicat intr-o cu totul alta organizare si cu socante deosebiri in privinta preocuparii, case dupa acelasi proiect, net in defavoarea guvernului. Ingrijorator si dezarmant este ca in toata aceasta perioada, legat de santierul de la Botirlau, parlamentarii vrinceni din arcul puterii aproape ca n-au miscat un deget pentru imaginea executivului emanat, in fond de coalitia lor. Oare chiar n-o fi fost in stare nici Sapunaru, nici Momanu, si nici Vraciu sa le spuna, pe intelesul lor, colegilor lor din guvern, care aveau "piinea si cutitul" acestor programe in guvernul Tariceanu, ca in timp ce judetul geme de firme de profil cu nimic mai prejos in privinta apacitatii si calificarii si care se bat de musca dupa lucrari, imaginea lor este botita de un constructor din alt judet care nu prea pare procupat de asemenea povara? Ati auzit in tot acest timp in vreo conferinta de presa a Aliantei vrincene de vreo grija minora a principalelor forte politice din coalitia la guvernare legata de modul in care se deruleaza lucrarile pe santierul de la Botirlau? A facut vreunul din liderii locali ai PNL ori PD vreo vizita nepregatita, cosmetizata, filmata si anuntata pe acolo? Cine i-o fi oprit sa se manifeste asa ? Ca partide cu responsabilitatea reala a guvernarii. Nu era dificil de estimat ca lasata singura Prefectura va fi pusa in dese si jenante situatii de a fi depasita de evenimente. Chiar presupunind ca receptia de astazi va scoate la iveala ca totul a decus impecabil, in opinia mea partida in competitia imaginii a fost pierduta la scor de guvernul Romaniei pe terenul santierelor de constructii de locuinte pentru sinstrati. Becali a cistigat la scor. Fie si daca a avut cineva interesul ca evolutia sa fie una de acest tip (ceea ce nu-i complet exclus!) totusi cineva ar trebui sa raspunda pentru "ispravile" legate de acest subiect din Vrancea. Cu siguranta, insa, nu-i acuma timp entru asa "nimicuri".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.