Opinii

Citeva explicatii care se cuvin

Corneliu Condurache
2 mar 2006 844 vizualizări
Nu ma sfiesc sa marturisesc ca am zabovit indelung la gindul daca se cade sau nu sa abordez subiectul de astazi. Principalul motiv este acela ca-mi displace profund disputa din interiorul breslei jurnalistice. Pe orice fel de subiect si de orice natura.

Avem cu totul alte "tinte" si alta menire, ca sa ne permitem "luxul" de a ne sfisia intre noi. Incepind din aprilie 2002 a fost, de altfel, nu-i un secret, un personaj in judet (nu-i greu de ghicit cine-i si in ce scop a purces la o asa manevra) care a facut mai multe incercari de a provoca certuri aprige si ample intre ziaristii din Vrancea. Pe care sa le stimuleze pina la transformarea lor in veritabile porcaieli. Acum insa, in opinia mea, lucrurile au ajuns prea departe! Marti seara, pe o televiziune locala, trei ziaristi, dintre care doi au fost formati ca jurnalisti si au lucrat perioade de timp si in redactia "Ziarului de Vrancea", si-au arogat dreptul de poza intr-un gen de instante morale. Care sa elibereze certificate de buna purtare pentru restul jurnalistilor din judet. Cu legitimitatea, vezi Doamne!, ca ei sint intre protagonistii scandalului legat de scurgerea informatiilor clasificate din armata (cu inca multe si nelamurite semne de intrebare). Nu as dori sa intru in detalii care-mi si displac profund, pentru ca pe parcursul emisiunii amintite au putut fi vizionate, din nefericire, si jigniri la adresa mea si redactorului sef, Silvia Vrinceanu. Vreau sa spun ca banuiesc inclusiv zona si motivele din care au fost incurajate si generate asemenea manifestari si atitudini. Dar asta e alta fateta a problemei la care poate ca voi reveni cu alta ocazie, daca o astfel de abordare se va impune. Citeva precizari se cuvin, insa, obligatoriu, din respect pentru cititorii nostri. Ca responsabili pe latura editoriala a "Ziarului de Vrancea", eu, impreuna cu redactorul sef, care coordoneaza nemijlocit redactia, nu avem a da nimanui socoteala pentru masurile interne pe care le-am luat atunci cind noi am considerat ca ele se impun. Cu atit mai putin lui Marian Girleanu sau Sebastian Oancea! Subiectul legat de scurgerea de informatii a fost abordat de publicatia noastra conform principiilor deontologice ale meseriei de jurnalist si normelor pe care noi ni le-am impus si le aplicam in redactie inca de la prima aparitie a publicatiei. Pentru asta insa singurii nostri judecatori sint cititorii. In nici un caz vreunul dintre cei care au aparut la emisiunea despre care-i vorba, erijindu-se in instanta morala! Solidaritatea de breasla a existat pina la limita la care a putut fi sesizata din continutul ziarului pe parcursul acestor zile. Niciodata nu ne-am propus si nu este treaba noastra sa acuzam pe cineva ca a detinut informatii cu caracter secret. In acelasi timp, insa, nimeni nu ne poate obliga sa adoptam stilul si metodele jurnalistice ale celor fata de care avem serioase rezerve.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.