Opinii

Pisica USL de la Homocea

Corneliu Condurache
9 feb 2011 1453 vizualizări
Asa cum s-a putut constata, pe fluxurile de stiri nationale ale agentiilor de presa din ultimele zile au inceput sa apara deja primele semne ale confruntarilor cu viata reala a nou-createi aliante, Uniunea Social-Democrata (USL).

La putine ore dupa semnarea in cadru festiv de catre cele trei partide PSD, PNL si PC a actului de nastere al USL, de la Bacau primarul Romeo Stavarache a avut urmatoarea replica: "liberalii de la Bacau nu vor ceda niciodata orasul mafiei lui Viorel Hrebenciuc". Careia liderul PSD i-a raspuns: "Alianta va functiona, pentru ca este mai presus de vointa d-lui Stavarache sau a mea". Ieri au "sarit scintei" la Bucuresti dintr-o serie de "contre" Victor Ponta (presedintele la nivel national al PSD) - Dan Voiculescu (presedintele fondator al PC). Un miniconflict al proaspetilor aliati din USL s-a derulat ieri la scara de proportii corespunzatoare si-n judetul nostru, la Homocea, asa cum puteti afla din editia curenta a Ziarului de Vrancea. Acolo, partenerul de coalitie al primarului PNL, consilier local PSD si probabil potential contracandidat la fotoliul de gospodar al comunei s-a apucat, nici mai mult nici mai putin, decit sa imparta de la propria resedinta ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana. Lovindu-l, evident, in orgoliul si mai ales in bazinul electoral pe edilul liberal Neculai Ionescu. Mai ales ca protocolul USL prevede ca viitorul candidat comun al aliantei la fotoliul de primar al comunelor, oraselor si municipiilor din judet sa fie stabilit in baza unor sondaje de opinie, in lunile urmatoare. Ori faina, zaharul, uleiul si biscutii ambalate-n pungi cu insemnele UE ar putea fi un important stimulent de crestere in procente pentru cine le imparte inaintea unor astfel de consultari populare. Este, desigur, posibila si o alta varianta. Care nu trebuie nici ea eliminata, in legatura cu ce s-a intimplat ieri la Homocea. Sa sa fi fost vorba despre o "pisica" aratata primarului PNL in exercitiu al comunei de catre PSD, chiar cu acordul tacit al lui Nini Sapunaru. Cu care Neculai Ionescu nu-i deloc in relatii cordiale, de cind i-a fost contracandidat la sefia organizatiei PNL Vrancea, in vara anului trecut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.