Opinii

Reactii semnificative

Corneliu Condurache
13 ian 2006 976 vizualizări
Exista nu putine situatii in viata cind starea de lucruri dintr-un anumit domeniu este redata fidel de reactia celor care fac parte din respectivul contur intr-o situatie concreta. Este exact ceea ce putem cu buna aproximatie aprecia ca se intimpla in aceste zile in justitia din judetul nostru .

Cind comportamentul judecatorilor vis a vis de punerea in joc a functiilor de conducere din sectiile Judecatoriilor si Tribunalului Judetean, dar si cele de presedinti ai unora dintre institutiile cu pricina ce trebuie reinnoite conform legilor in vigoare, pare unul cu o amprenta cel putin surprinzatoare: apatic si dezinteresat. Iar o astfel de atitudine poate fi, iata, intilnita unde? Pe de o parte intr-un domeniu cu responsabilitati majore si caruia i se cer rezultate concrete in drumul pe care-l mai are de parcurs Romania pina cind se va produce admiterea tarii noastre in Uniunea Europeana, obiectiv declarat (teoretic) ca fiind unul national strategic si prioritar. Iar pe de alta parte intr-un judet cu tristul renume de "baronat" si recunoscut in anii din urma prin modul umilitor in care sefi din mai multe institutii publice au facut sluj in fata satrapului local sef de judet feuda ca si cum respectivele institutii ar fi fost SRL-urile lui. Tratind astfel cu dezinteres rolul pe care-l aveau in cadrul respectivelor institutii: cel de a fi in slujba cetatenilor. Mai multi dintre cei care se dau preocupati de soarta Vrancei si a vrincenior ar fi normal sa nu mai tolereze asemenea situatie; dar nu mai inainte de a se intreba care-i adevarata cauza a unor astfel de pozitionari. Raspunsurile ar putea fi dezarmante. Intre care poate si unul de tipul ca este atit de intinsa-n ramificatii si complexa "caracatita" inradacinata pe aceste meleaguri, incit infruntarea ei ar fi un risc ce nu si-ar avea rostul. O fi avind, oare, cineva argumente impotriva unor asemenea conceptii cuibarite prin subconstientul unora?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.