Opinii

Ultima pozitie pe lista de prioritati

Corneliu Condurache
25 nov 2005 797 vizualizări
Cum nu era greu de inchipuit, atit pentru cei de la putere dar si pentru autoritatile locale a sosit vremea scadentei in privinta unei probleme pentru care ar fi trebuit sa fie mult mai grijulii: asigurarea locuintelor celor ramasi pe drumuri dupa inundatiile din vara.

In ciuda optimismului afisat pe parcursul ultimelor luni, toti cei ce-ar fi trebuit sa joace vreun rol in rezolvarea respectivei cauze isi pot evalua acum rezultatele. Despre ele au scris in editia de astazi si redactorii "Ziarului de Vrancea" dupa ce ieri au fost pe

teren in mai multe puncte fierbinti. Realitatea e una destul de dura. Acum, cind iarna este deja instalata de-a binelea, si-n Vrancea e cam jale. Foarte putine case sint finalizate si-i pot gazdui pe sinistrati.

Baza sta mai mult in surogate si improvizatii. In schimb, incep a se vedea tot mai clar care ar putea fi motivele pentru care s-a ajuns aici. Astefl lipsa unui plan coerent de actiune inca de la inceput nu-i

prea greu de observat. Debutind cu imagini aratindu-l pe Oprea cum cara saci cu ciment pe cel mai mare santier finantat de guvern pentru asigurarea unui acoperis deasupra capului nefericitilor sortii din Vadu Rosca, evolutia pare a se fi pastrat intre aceleasi jaloane si cu o cadenta asemanatoare pe ansamblu localitatilor judetului. Primele fonduri care au "facut cu ochiul" constructorilor dar si celor care le-au repartizat au fost sa ne amintim reabilitarile de drumuri si cele pentru reparat scolile. Casele vrincenilor loviti de stihii au fost lasate pe ultima pozitie a listei de proritati.Sugestiv ar putea concluziona oricine. Nu este deci tocmai de mirare ca s-a ajuns intr-o situatie precum cea pe care v-o prezinta astazi "Ziarul de Vrancea" In plus, ca un final in tot acest trist tablou, prefectul judetului ii cerea ieri pe un ton cit se poate de serios si oficial constructorului santierului din zona Odobesti ca intr-o saptamina sa finalizeze jumatate din locuintele reconstruite! Fiecare poate interpreta o asemenea "dispozitie" cum crede de cuviinta. Mai ales daca are in vedere si felul in care au decurs pina acum ostilitatile pe santierele de la Vulturu si Botirlau, probabil mult mai "dotate" si "bazate".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.