Opinii

Posibile dedesubturi ale intelegerii Oprisan-Trasculescu

Corneliu Condurache
25 mai 2010 1209 vizualizări
Dupa ce saptamina trecuta a cistigat concursul desfasurat la Inspectoratul General al Politiei Romane, astazi comisarul sef Ionel Popescu ar putea fi instalat in scaunul de inspector sef al Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea

Inedit in cazul celui de-al optualea ocupant de dupa 22 decembrie 1989 al fotoliului de sef al Politiei Vrancea este ca acesta - asa cum se comenteaza in mediile avizate locale - pare sa fi fost preferat in urma unei intelegeri neoficiale dintre liderul PDL, Alin Trasculescu, si cel al PSD, Marian Oprisan. Cei doi sefi ai filialelor vrincene ale principalelor partide parlamentare din Romania anului 2010 au si recunoscut aproape respectivul acord. Prin declaratiile asemanatoare pe care le-au dat pentru Ziarul de Vrancea, atunci cind s-au referit la Ionel Popescu; si mai ales la pozitia acestuia de "profesionist" in fruntea IPJ, imediat dupa aflarea deznodamintului concursului de saptamina trecuta de la IGPR. Sa ne amintim: in 2005 acelasi politist era "portocaliu" in postura de adjunct al lui Viorel Serbanoiu, promovat la sefia Politiei Vrancea cu spijinul PD de atunci. Se pun aici cel putin doua categorii de probleme. Prima ar fi cum de-i atita liniste vis a vis de un asemenea pact politic neoficial, Oprisan - Trasculescu dinspre zona staff-ului PDL Vrancea?! Faptul ca au devenit purtatorii unui "cioc" ipresionant de mic "talibanii" de parada de pe acolo, constituie o realitate ce merita subliniata si urmarita. Cea de-a doua grupa de probleme in discutie se refera la speculatiile legate de ce si-au oferit unul altuia cei doi protagonisti ai intelegerii. Desigur, lista poate fi mai lunga sau mai scurta. Nu-i insa exclus ca Alin Trasculescu sa fi solicitat si poate sa fi si primit intre altele din partea lui Oprisan, "liniste"; utila in pregatirea si derularea alegerilor interne in PDL Vrancea. Cu ce eficienta isi vor folosi cei doi politicieni "cadourile" pe care si le-au promis in anexa acordului sus amintit, tine pina la urma de experienta in a construi si aplica astfel de strategii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.