Opinii

Viceprimarii izolarii PD-L in Vrancea

Corneliu Condurache
24 feb 2010 954 vizualizări
Ieri au fost alesi in sfirsit, dupa un an si vreo opt luni de mandat, viceprimarii de Focsani. Cum se stia deja, unul de la Partidul Social Democrat si unul de la Partidul National Liberal.

Cele doua forte politice autohtone au numit "intelegere" finalul la care au ajuns pentru aducerea in fotoliile de ajutoare ale primarului Decebal Bacinschi a liberalului Vasile Dobre si a social-democratului Bogdan Matisan. Dupa o emisiune difuzata cu doua zile in urma pe postul local de televiziune Realitatea TV Focsani, unde am fost invitat la o discutie pe tema coalitiei PSD-PNL, consilierul judetean PNL Eduard Lambrino mi-a trims ieri prin e-mail mai multe definitii din "DEX"(Dictionarul Explicativ al Limbii Romane) menite a ma convinge ca viceprimarii de Focsani sint rezultatul unei "intelegeri" cu PSD-ul si nu al unei coalitii:

PROTOCOL "" totalitatea formelor si practicilor de ceremonial care se aplica la festivitati oficiale in relatii diplomatice; document in care se consemneaza dezbaterile purtate in cadrul unui congres, ale unei conferinte internationale, ale unor tratative; intelegere internationala incheiata intre diferite domenii.

ACORD "" intelegere privitoare la relatiile de colaborare si de cooperare intre state, partide politice, organizatii.

GENTLEMEN\'S AGREEMENT "" acord, intelegere verbala care nu are ca urmare consecinte juridice, ci creeaza numai obligatii morale intre parti; intelegere intre oameni de onoare.

îNTELEGERE "" comunitate de vederi asupra unui lucru; situatie caracterizata prin relatii bune; stare de conceptii comune asupra unei chestiuni; consens.

Din ce am vazut si auzit pina acum, eu cred in continuare ca tot ce au facut ieri in Consiliul Local Focsani PSD si PNL nu-i doar rezultatul unei intelegeri asupra asezarii in scaunele de viceprimari de Focsani a lui Matisan si Dobre. Sint semnele concrete ale unei Aliante politice in Vrancea, incheiata intre cele doua partide. Conform aceluiasi "DEX": ALIANTA -"Legatura, intelegere intre doua sau mai multe grupuri, in vederea realizarii unui obiectiv comun". Iar obiectivul comun al PSD si PNL este izolarea politica a PD-L. Pina acum democrat-liberalii vrinceni n-au dat vreun semn ca ar fi pregatiti sa aiba o reactie pe masura la ce le-au "copt" liberalii si social democratii in judet. Poate, in zilele urmatoare...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 1 ora, 13 minute, 43 secunde
Aveti dreptate dlei Redactor.Omul de rand nu sta cu dictionarul explicativ in mana sa-i talmaceasca ce ar dori domnul Lambrino si PNL sa fie credibil. Electoratul nu este naiv. Ori cuvantul ACORD sau citeste integral
, acum 739400 zile, 1 ora, 13 minute, 43 secunde
Sper ca nu ati uitat ca pina mai ieri, PD era partid de stinga, daca a venit Stolojan cu o grupa de tradatori, nu insemna ca stinga e in dreapta.Politica lui Base de a trage PD pe dreapta se baza pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.