Opinii

Evolutie intre extreme

Corneliu Condurache
30 sep 2005 687 vizualizări
Fata de alarmantul caz al crimei de la Pitulusa nu s-au facut aproape deloc auzite vocile politicienilor locali, indiferent de culoarea lor politica.

Faptul este curios, mai ales daca avem in vedere partea socanta a tristei intimplari: indiciile solide reiesite in urma anchetei arata inca din aceasta faza ca omorul a avut drept cauza traficul de droguri. Oare stadiul ingrijorator in care s-a ajuns nu constituie motiv de preocupare pentru demnitarii sau alesii din Vrancea? Agenda celor care-s exponentii principalelor forte politice pe aceste meleaguri indica din pacate alte puncte mult mai importante ca prioritate fata de analiza evolutiei scapate de sub control a flagelului generator si la noi de crime si nelegiuiri. Pentru ei, conform celor afisate public, mai interesanta ar fi, de exemplu, stradania doctorului Moise de a repeta alegerile la organizatia Focsani a Partidului Democrat pina cind le cistiga... sau zbaterile fostului subprefect Manole Merchea de a deveni sef peste liberalii vrinceni, dupa ce i s-a retras sprijinul politic de nici doua luni de zile. La toate acestea exista, desigur, o exceptie cunoscuta. Un personaj local sef al filialei unui cunoscut partid si-a publicat in

mare graba pe prima pagina a ziarului pe care-l are sub papuc un gen de felicitare cu ocazia descoperirii criminalului. Aceasta debuteaza astfel: "Vrancea va felicit!". Cu amendamentul ca, probabil din viteza, cultul individ cunoscut si ca baron nu-i exclus sa fi vrut sa spuna de fapt altceva, respectiva iesire in public nici nu mai reprezinta o curiozitate. Doar ca vastele sale acumulari intr-ale educatiei i-au jucat din nou ceva feste. Este de altfel bine stiut ca fudulul felicitator gaseste nimerit orice prilej derulat prin viata comunitatii (indiferent daca vorbim despre vreo tragedie sau sarbatoare) pentru a iesi in fata cu productii care mai de care mai sforaitoare. Probabil ca amintitul politician local vede in publicarea unei astfel de felicitari ocazia perfecta pentru acumularea de puncte la capitolul imagine. Ramine la precierea fiecaruia daca are sau nu dreptate. Intre astfel de extreme ale vietii politice, evolueaza din pacate o problema cu adevarat grava si de luat urgent in discutie pentru judetul Vrancea: cresterea ingrijoratoare a violentei datorita traficului si consumului de droguri.


P.S.: Felicitarile propagandistice adresate taman celor platiti sa rezolve astfel de evenimente ar fi fost mai nimerite si pe deplin meritate daca lucrurile nu ar fi scapat de sub control, asa cum se poate constata si cu aceasta nedorita ocazie, ajungindu-se deja pina la plata in vieti omenesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.