Opinii

Verificari surprinzator omise

Corneliu Condurache
6 sep 2005 671 vizualizări
S-au purtat in ultima perioada mai multe discutii, dar s-au scris si articole pe masura despre mediatizatele stenograme din sedintele delegatiilor permanente ale Partidului Social Democrat, cele care au tulburat apele politicii romanesti si nu numai, la sfirsitul anului trecut.

S-au purtat in ultima perioada mai multe discutii, dar s-au scris si articole pe masura despre mediatizatele stenograme din sedintele delegatiilor permanente ale Partidului Social Democrat, cele care au tulburat apele politicii romanesti si nu numai, la sfirsitul anului trecut. Se incearca abaterea atentiei de la problema de fond: au existat sau nu aceste discutii? Multi dintre participanti recunosc pasaje intregi. Si atunci primitivismul celor care incercau sa aseze societatea romineasca intr-un pat al lui Procust, planuind de fapt un atac la democratie, este in regula? De ce se trateaza cu superficialitate o problema atit de grava? Aceste discutii s-au purtat intre oameni care ocupau pozitii importante in conducerea tarii la vremea respectiva, si nu intre niste amici adunati "la una mica". Aspectele dezbatute au fost cele legate de autenticitatea respectivelor discutii si s-au limitat de regula la invocarea nesemnarii transcrierii lor de catre presedintele de atunci al partidului, Adrian Nastase. Recunoasterea unor fragmente ale acestora de catre figuri importante ale formatiunii ca Miron Mitrea, Mircea Geoana sau Dan Ioan Popescu au imbracat aspectul unor adevarate revelatii. Asa cum observau diversi comentatori politici sau editorialisti din presa, iesirile la rampa au semanat mai degraba a reglari de conturi intre diferitele centre de putere din fostul partid de guvernamint, decit a stradanii de aflare a adevarului. Asupra unui aspect al discutiilor dintre cei mai de seama reprezentanti ai puterii din Romania acelor vremuri s-a staruit, insa, suspect de putin. S-or fi aplicat efectiv in practica grozaviile care s-au pomenit in intilnirile mai-marilor PSD? In opinia mea, cine doreste sa vada aplicate intocmai de pilda "perlele" referitoare la relatiile cu presa si planurile de tinere sub papuc a acesteia, nu trebuie decit sa ia cunostinta si sa analizeze (documente si marturii sint suficiente), sinistrele intimplari din Vrancea acestor ani. Apoi spusele domnului Nastase despre autenticitate, semnaturi sau alte alea probabil ca n-ar valora mai mult decit o ceapa degerata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.