Opinii

Oftica Ralucai pe Sorina: ca a copiat-o

Corneliu Condurache
10 sep 2009 1012 vizualizări
Cit de manipulator din punct de vedere electoral sau dimpotriva, cu rol de informare pentru beneficiarii ajutoarelor alimentare venite de la UE, este continutul scrisorii Sorinei Placinta, ramine la aprecierea fiecarui consumator al stirii.

Promptitudinea cu care prefectul de Vrancea a sarit sa o infiereze "" dupa cum puteti afla citind editia de astazi a Ziarului de Vrancea "" pe Sorina Placinta pentru scrisoarea cu pricina merita, orice s-ar spune, fie si o sumara analiza. Prima intrebare ar fi: are Raluca Dan caderea morala sa ridice si sa arunce piatra intr-un astfel de caz?! Un criteriu de apreciere ar fi reactia ei in cazuri similare. Cum ar fi cel din preajma alegerilor locale din 2008, in care Marian Oprisan impartea cu darnicie orare si calendare cu chipul sau pe ele, insotite de pachete cu alimente copiilor adusi in excursie din comunele Vrancei, pe bani alocati din bugetul Consiliului Judetean. Daca atunci Raluca Dan, secretar al CJ Vrancea la acea vreme, ar fi denuntat metoda sefului sau politic cu aceeasi minie cum a facut-o ieri, ar fi fost fara indoiala credibila si acum. Cum insa n-a facut-o, este cel mai probabil vorba despre invidie si neliniste in reactia Ralucai Dan de ieri. Ca Sorina Placinta si Partidul Democrat-Liberal le-au luat-o de aceasta data inainte lui Marian Oprisan si Partidului Social Democrat in a trage spuza electorala pe turta lor politica (cum nu este de mult din pacate o curiozitate a actiunilor de acest tip). Poza Ralucai Dan, flancata de colegii sai de partid Mircea Diaconu si Vasile Carnariu de la conferinta de presa de ieri, care ar vrea sa sugereze intrasigenta, hotarire si elan in aplicarea si apararea legii in Vrancea, a iesit din nou destul de miscata si voalata. De altfel, ciuda Ralucai Dan a fost destul de clar deconspirata ca si origine a centrului ce a generat-o. Concentrindu-se fix in directia metodelor prin care Sorina Placinta a intrat in posesia listei ("bazei de date", cum se spune in termeni de specialitate) de aproximativ 70.000 de beneficiari ai celor 4 kg de zahar si 15kg de faina ajutoare trimise de la UE din Vrancea. Aceste date erau monopolul ei si al PSD in judet. Altfel spus, oftica Ralucai Dan si a PSD consta concret in faptul ca Sorina Placinta si PD-L "le-au luat fata" exact pe terenul pe care ei se credeau stapini absoluti in Vrancea (APIA si CJ cu listele despre care-i vorba si cu impartitul efectiv al ajutoarelor sint monopolul lor), copiindu-le in plus si metodele. Tehnica scrisorilor de seducere a electoratului de tipul celei trimise de Sorina Placinta este una practicata de toate partidele aflate la putere la vremea lor. De altfel, utilizarea fondurilor si oportunitatilor publice in scop electoral este si unul din motivele pentru care fortele politice se inghesuie la guvernare. Iar "piriciosul" PSD de ieri n-a fost deloc "ingeras" cu astfel de ocazii, ori de cite ori i s-au ivit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 22 ore, 21 minute, 59 secunde
Q.E.D.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.