Opinii

Deasupra tuturor legilor

Corneliu Condurache
26 iul 2005 686 vizualizări
Daca va mai reusi sau nu cineva sa spele in vreun fel justitia din judetul nostru baronat, vis-a-vis de modul in care aceasta a tratat si "rezolvat" rusinosul caz al secretarului de prefectura prins la furat din conservele destinate sinistratilor, pot exista pareri pro si contra.

Daca va mai reusi sau nu cineva sa spele in vreun fel justitia din judetul nostru baronat, vis-a-vis de modul in care aceasta a tratat si "rezolvat" rusinosul caz al secretarului de prefectura prins la furat din conservele destinate sinistratilor, pot exista pareri pro si contra. Fiecare, bineinteles, cu argumentele de rigoare.

Este insa foarte posibil sa fi asistat chiar fara sa ne dam seama la declansarea unui alt fenomen.

Imediat dupa asa-zisa schimbare de putere de la sfirsitul anului trecut, a existat o perioada ce-ar putea fi caracterizata ca fiind una de relativa deruta.

In cadrul ei, mai multi aprigi servitori neconditionati ai ordinii cumetresti specifica unui judet feuda, cum este aproape unanim recunsocut Vrancea, au avut o reactie de tipul "sa vedem... ce mai vor si pot sa faca si astia...!", caracteristica modificarilor de acest tip.

Reactia in cazul "hotul de conserve" a mai multor institutii ale statului din judet, cunoscute c-au stat sub papuc baronesc, dar in mod special a unei puteri cum e justitia, par a indica nu numai ca aceasta perioada e binisor perimata, dar ca s-a trecut deja la un gen de contraatac destul de taios si de vizibil.

Ce altceva ar putea insemna imensa bataie de joc ce a putut fi "admirata" zile acestea in toata splendoarea ei?

Si care a coborit puterea doamnei cea legata la ochi si cu balanta-n mina in Vrancea la un nivel ce va fi greu sa-l mai egaleze vreodata cineva.

Menit parca nu numai sa descurajeze, dar in special sa demonstreze tuturor celor care-si fac iluzii despre justitia europeana, dreapta si echidistanta si alte alea, ca personaje precum secretarul de prefecura cintaret la cor si manglitor sint nu doar deasupra legilor normale ale tarii dar indeosebi a celor morale!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.