Opinii

Invinsi si invingatori

Corneliu Condurache
8 iul 2005 873 vizualizări
Oare asa sa fie, cum se vede acum?

Oare asa sa fie, cum se vede acum? Cine sa fi invins din aceasta lupta care, ne place sau nu, s-a dat? Dupa acest "meci", conform unor pareri inca nefinalizate, chiar daca-i descurajant sa constatam, iata, par sa fi biruit acei reprezentanti ai justitiei- raspinditi inclusiv prin comunitatea in care traim parte din ei - care au dat "NUP"-uri in serie pentru afaceri cumeteresti cu bani publici. Cele despre care presa a scris sute de pagini si articole in ultimii ani, tip jaful de la "Drumuri si Poduri", mita mascata Crama Calciu, cea cu terenuri luate cu japca de la Vinatori (pentru o ilustra mama pensionara, pasionata brusc de agricultura) ori sistemul de alimentare cu apa de la Virtescoiu (facut cu generozitate suspecta cadou de Consiliul Judetean Vrancea, in strinsa colaborare cu Casa de Pensii, prietenului si fostului asociat in afaceri al baronului de Vrancea, fituitorul de imense fonduri din banii vrincenilor si ai romanilor in general, recent imbolnavitul Corneliu Prunache). Ramase de pomina si pentru ca au tirit-o pe doamna cea legata la ochi si cu balanta-n mina, spre un teren tare mocirlos: cel al utilizarii unei puteri care ar fi fost de dorit sa ramina in afara unor astfel de mizerii, in rezolvari favorabile unei gasti, in reglarile de conturi, combinatiile politice cel putin discutabile si interesele ce numai curate si oneste nu par a fi. Cum a fost, de exemplu, si cazul devenit notoriu al lui Horia Furtuna pentru care pare a fi fost "pusa la pastrare" solutia de "Neinceperea Urmaririi Penale" pina ce acesta a batut palma politic cu preferatul unor usor de banuit cercuri de interese ale serpariei din judet. Sau acela care l-a scos basma curata mai recent pe avocatul Catalin Duta, fiul fostului director al Directiei Silvice si al judecatoarei cu acelasi nume, concluzionind c-a omorit doi oameni in Golesti in timp ce el conducea un ditamai Audi cu 46 km/ora! (impartiala justitie vrinceana e la un pas de a-i da un premiu pentru conduita preventiva!)

Daca-i asa - iar dupa toate indiciile se pare ca e - sa recunoastem ca multe lucruri, care, oricum, nu erau prea simple, se complica si precipita evident mai tare, ducindu-ne spre un moment de criza politica. Anuntul de ieri al primului ministru Calin Popescu Tariceanu institutionalizeaza aproape fara prea mari dubii aceasta concluzie.

Costurile platite de romanii de rind pentru iesirea din mlastina in care au fost tinuti 15 ani de regimuri si politicieni ce-au permis aparitia sinistrelor baronate conduse de niste "fantose lipsite de continut uman si psihologic" (asa cum ii numea, nu demult, un renumit doctor in psihiatrie pe gaunosii baroni locali), ar putea fi mult mai mari si decit le anticipau cei mai pesimisti evaluatori ai realitatilor romanesti.

Cangrena nu poate fi eliminata, cum se vede, decit cu greu si cu nu putina suferinta. In privinta dilemei "cine-s invinsii si cine invingatorii?" din aceasta recenta confruntare focalizata pe reforma justitiei, ramine ca fiecare, acum sau, de ce nu, mai tirziu, sa caute si sa-si dea raspunsul pe care-l crede cel mai potrivit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.