Opinii

Indemnurile demagogice ale necesitatii prezentei la vot

Corneliu Condurache
3 iun 2009 1151 vizualizări
De vreo citeva zile politicienii vrinceni de toate culorile ii indeamna cu patos pe alegatori sa se prezinte musai la vot la scrutinul de duminica, 7 iunie, pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European.

Numai ca, daca stam sa analizam mai bine, respectivii politicieni, ca de obicei, si de aceasta data una spun si alta fumeaza. Pai pina acum, cam tot ce s-a dovedit a fi rau sau inconfortabil in societate s-a sugerat ca este cauzat nu de nepriceperea, indolenta, dezinteresul sau smenurile secrete ale celor de la conducerea comunitatii ori a tarii, ci ca vinovata ar fi Uniunea Europeana. Pentru deficitul bugetar prea mare din mandatul trecut, cind s-a cheltuit mult mai mult decit veniturile care s-au creat, n-a fost vina guvernului creat si sustinut de politicieni romani, ci a Europei, care ne instituie sanctiuni pentru ca asa vrea ea. Daca Romania a apelat recent la imprumutul Fondului Monetar International si al Uniunii Europene, au existat politicieni autohtoni care s-au straduit sa dea de inteles ca Europa n-ar fi straina de incercarea de a impovara cu datorii scumpa noastra patrie. Nu trebuie omise nici alte obligatii ale romanilor de rind care sint puse in circa "Bau-Bau-lui de serviciu", Europa. Cum ar fi asomarea porcilor sau respectarea regulilor de igiena in piete pentru producatorii de lactate. Vina pentru lipsa subventiilor din agricultura nu apartine, de asemenea, incompetentei functionarilor Agentiei pentru Plati si Interventii in Agricultura sau a celor de pe la Directiile Agricole Judetene, care n-au intocmit corespunzator si la timp situatii cerute, ci Europei, care nu vrea sa le dea. Daca la toate acestea mai luam in calcul stradania acelorasi politicieni vrinceni de toate culorile de a demonstra ca indiferent ce ar vota alegatorii, ei pot aranja in sectiile de votare si pe la Biroul Electoral Judetean cum le convine - vezi ultimele certuri dintre formatiunile politice vrincene pe tema stabilirii presedintilor si vicepresedintilor amintitelor sectii de votare din judet - concluzia nu e greu de formulat. Indemnurile de a veni la vot adresate alegatorilor sint exercitii de demagogie. Interesul pare a fi, din contra, al unei prezente cit mai reduse. Context in care manevrele din sectii, pentru care-i limpede ca se fac in aceste zile pregatiri intense in Vrancea, pot avea o influenta tot mai mare asupra rezultatelor finale in favorea celor care le instrumenteaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 39 minute, 28 secunde
Si dl. director Cristi Misaila a zis sa se prezinte lumea la vot ca "suntem functionari publici". A uitat ca nu mai e functionar public.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.