Opinii

Trasculescu-Europarlamentare, cu sabia deasupra functiei

Corneliu Condurache
25 mai 2009 1234 vizualizări
Daca alegerile europarlamentare reprezinta pentru candidatii direct implicati o miza deosebita - numai salariul de 7.000 de euro pe luna fiind un argument ce nu mai necesita explicatii - seara zilei de 7 iunie 2009, cind se vor anunta rezultatele, s-ar putea sa nu fie tocmai indiferenta nici pentru unii sefi ai partidelor din Vrancea, participante la scrutin.

Saptamina trecuta, de pilda, pe fluxurile de stiri ale mai multor agentii de presa a aparut stirea ca de la nivelul conducerii centrale a Partidului Democrat-Liberal urmeaza sa li se comunice chiar astazi filialelor din teritoriu faptul ca vor avea norma de indeplinit peste doua saptamini. Sint vehiculate ca procente minime ce vor fi impuse filialelor din teritoriu pentru europarlamentare cele obtinute de organizatiile judetene in contul formatiunii politice portocalii la alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Altfel spus, in conditiile in care PD-L va obtine pe 7 iunie dupa numararea voturilor in circumscriptiile electorale din Vrancea procente mai mici decit cele pe care le-a avut pe 30 noiembrie 2008(in jur de 33-35 %), este posibil ca pe Alin Trasculescu sa-l astepte soarta lui Jean Vraciu de dupa alegerile locale din iunie 2008. Astfel se si explica probabil, intr-o oarecare masura, si precipitarea manifestata in ultimele saptamini la nivelul actualului staff al democrat-liberalilor din judet in numirea propriilor reprezentanti in posturile de sefi ai institutiilor deconcentrate vrincene. Ajutorul noilor beneficiari de "cascaval" se estimeaza din partea sefilor PD-L-isti autohtoni a juca un rol important in derularea a ce a mai ramas din campania pentru europarlamentare si-n organizarea cit mai eficienta a infrastructurii proprii din ziua scrutinului de peste doua saptamini, cu scopul de a obtine un rezultat electoral cit mai apropiat de cel din toamna anului trecut. Ce s-a luat mai putin in calcul este, insa, o alta fateta a crudei realitati. Amintitele alocari de functii percepute si utilizate drept rasplata pe bani publici a membrilor si militantilor politici au produs, pe linga satisfactii pentru beneficiari, si destule nemultumiri pentru respinsii sau ignoratii de la impartirea "bucatelor". Tocmai de aceea, in afara de sprijinul satisfacutilor, si "talpile" sau "contrele", daca nu cumva chiar indiferenta suparatilor din interiorul organizatiei s-ar putea sa aiba oarece influenta in rezultatele ce vor fi obtinute in finalul zilei de 7 iunie de PD-L Vrancea la europarlamentare. E, pina la urma, si un "meci" de "care pe care" intre sustinatorii lui Trasculescu si cei care-l "asteapta la cotitura". Oricum, daca este fixata, cel putin pentru organizatia PD-L Vrancea stacheta de la parlamentare nu-i deloc usor de mentinut la europarlamentare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 20 ore, 39 minute, 17 secunde
In orice alta tara civilizata si mai ales in cadrul unui partid democrat orice sef si sefulet ar trebui ales prin vot de catre membrii din acea regiune a acelui partid. Numirile de catre conducerea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.