Opinii

Diferitele unitati de masura ale Ralucai Dan

Corneliu Condurache
29 apr 2009 1232 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia curenta a Ziarului de Vrancea, sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani de ieri a fost suspendata dupa interventia prefectului Raluca Dan care a catalogat ca fiind neurgenta alegerea dupa aproape un an de la scrutinul pentru locale a viceprimarilor municipiului resedinta de judet.

Interventia de ieri evidentiaza inca o data faptul ca in exercitarea atributiunilor sale reprezentantului Guvernului in Vrancea nu-si face nici o problema privind utilizarea unor unitati de masura diferite in abordarea unor situatii similare. Daca in aprecierea legalitatii ordinii de zi a Consiliului Local Focsani se pronunta, iata, pentru a doua oara - de fiecare data, insa, cu observatia ca macar unul din punctele de pe ordinea de zi a respectivelor intruniri programate constituiau obiect de disputa politica intre Partidul Social Democrat din care provine Raluca Dan si Partidul Democrat-Liberal, respectiv Partidul National Liberal adversare in spectrul politic local formatiunii de origine a prefectului de Vrancea- in cazul Consiliului Judetean am putut constata o cu totul alta atitudine. Astfel, nu mai departe decit cu doua spatamini in urma acelasi prefect intransigent de ieri n-a suflat un cuvintel despre aprobarea intr-o sedinta "de indata" prezidata de Marian Oprisan a Bugetului pe 2009 al CJ Vrancea si institutiilor subordonate. Desi mapele cu documente de sute de pagini au fost prezentate consilierilor cu doar doua ore inaintea intrunirii si, in plus, exista serioase indicii ca n-au fost respectate prevederile Legii 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica. Aceasta spune in rezumat ca anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ trebuie adus la cunostinta publicului cu cel putin 30 de zile inainte de a fi supus spre dezbatere alesilor locali sau judeteni in cadrul sedintei. Cum Vrancea face parte, insa, din "Romania PSD" dupa impartirea acceptata de guvernanti in acordul post alegeri, si prestatia prefectului partinitoare politic cu vizibila "bataie" spre rosu nu-i considerata de partenerii intr-ale puterii inacceptabila. Iar care-i parerea alegatorilor despre asemenea viziuni originale in intelegerea, interpretarea si aplicarea legii conteaza probabil foarte putin sau chiar deloc.

P.S. Nu trebuie omisa nici lejeritatea cu care coalitia PD-L^PNL din Consiliu Local Focsani si-a pregatit din nou lectiile pentru sedinta de ieri. Tratamentul se aplica nu o data si in functie de pacient.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.